Åtte plasser å kjempe om for videre spill i Champions League

Tirsdag og onsdag avgjøres det hvem som skal være med i åttendelsfinalene. Liverpools gruppe er en av de mest spennende.

9. des 2019 kl 09.32 Torbjørn Flatin

Åtte lag er allerede klare, hvor de med * etter seg er klare som gruppevinner før siste runde i gruppespillet spilles denne uka.

Det er Barcelona*, Bayern München*, Juventus*, Leipzig, Manchester City*, Paris Saint-Germain*, Real Madrid og Tottenham.

Av disse lagene er det klart at Real Madrid og Tottenham blir nr. 2 i sine grupper, siden alt er avgjort angående avansement til cupspillet i gruppe A og B, som spiller sine kamper på onsdag.

Alternativene i Liverpools gruppe

I kampene som spilles på tirsdag, er det ingen av gruppene E-H hvor det ikke er noe spenning.

Salzburg v Liverpool og Napoli v Genk starter opp kl 18.55 i morgen og det eneste som er avgjort er at Genk blir sist i gruppa.

Trolig vil seier for Liverpool gi gruppeseier, uavgjort sørge for 2. plass og avansement, og tap medføre exit, hvis ikke Genk skulle gi overraskende hjelp i Napoli.

Alternativene er at Liverpool går videre med minst uavgjort, eller hvis Napoli taper mot Genk. Napoli er videre med minst uavgjort, eller hvis Salzburg ikke slår Liverpool. Salzbuyrg er videre hvis de vinner mot Liverpool og hvis Napoli ikke vinner mot Genk. Hvis Napoli vinner, må Salzburg vinne mot Liverpool med et bedre resultat enn 4-3 som de tapte mot de røde.

Jevne grupper

I de øvrige gruppene som spiller kl 21.00 kjemper Inter og Borussia Dortmund om å bli nr. 2 etter Barcelona i gruppe F.

I gruppe G kjemper Zenit og Lyon om å bli med Leipzig videre, og hvor 1. og 2. plass ikke er helt avgjort.

I gruppe H er det hard kamp mellom Ajaz, Valencia og Chelsea, men engelskmennene har et godt utgangspunkt foran siste kamp hjemme mot bunnlaget Lille.

Lite spenning på onsdag

På onsdag dreier det seg mest om hvem som følger med gruppevinner Manchester City fra gruppe C. De som kjemper mer Shaktar, Dinamo Zagreb og Atalanta.

I gruppe D tyder mye på at Atletico Madrid følger gruppevinner Juventus, selv om Bayer Leverkusen fortsatt har en teoretisk sjanse til avansement.

Rundt kl 23.00 vil vi vite alle lagene som er klare for trekning mandag 16. desember.


Kilde: uefa.com

Har du innspill til journalisten?
[email protected]