«Bare legesjekken gjenstår før Takumi Minamino vil bli klar 1. januar»

Liverpool har hatt sin neste signering under oppsikt i seks år, før de beseiret andre klubber som Manchester United takket være sine kontakter.

12. des 2019 kl 19.10 Torbjørn Flatin

Ifølge Mirror og flere andre engelske aviser med lokale journalister knyttet til Liverpool FC, er en avtale om kjøp av Takumi Minamino nå i orden såfremt den medisinske sjekken går i orden.

Ifølge David Maddock i Mirror skal flere av Liverpools spillere ha kommentert Minamino overfor Jürgen Klopp, inkludert kaptein Jordan Henderson og Virgil van Dijk, uten at de visste at Liverpool så godt som hadde sikret seg spilleren(!)

Enorm utvikling

Sportsdirektør Michael Edwards skal ha vært i forhandlinger med Salzburg og deres fotballdirektør Christoph Freund i om lag seks uker, og Freund bekreftet at klubbene var i kontakt i dag.

Edwards og hans team skal imidlertid ha kjent til Takumi Minamino allerede før han forlot Japan, i 2013. Spesielt over de to siste sesongene har de sett en enorm utvikling hos spilleren, spesielt angående fysikk og kondisjon.

Dette ble illustrert i de to kampene som nr. 18 hos Salzburg spilte mot Liverpool, men han har også blitt en hjørnesten på landslaget ledet av Hajime Moriyasu.

Røverkjøp

Den kontakten som Edwards har hatt med Freund, og også Red Bull gjennom kjøpet av Napy Keita fra Leipzig, vil ha vært helt avgjørende angående det å sikre seg den ettertraktede 24-åringen.

Det skal ha gjort at Liverpool ble klar over en salgsklausul på £7.25M som ble skrevet da Salzburg benyttet muligheten til å forlenge kontrakten med Minamino til 2021 sist februar. Andre interesserte som Manchester United, Milan og Borussia Mönchengladbach skal ikke ha vært klar over dette.

Det betyr et røverkjøp for Liverpool, som også har sikret seg en spiller som vil ha en stor markedsverdi med den interessen dette vil skape i Japan.


Underskrevet avtale

Ifølge Mirror er avtalen med Takumi Minamino nå underskrevet og mannen fra solens land vil være Liverpool-spiller 1. januar.

Dette forutsatt at spilleren som har løpt 12 kilometer i gjennomsnitt under hver kamp denne sesongen, og har 20 mål og assist totalt på 22 kamper for Salzburg, kommer igjennom den obligatoriske legesjekken.

Jürgen Klopp kunne derfor ha grunn til å smile bredt av flere årsaker tirsdag kveld i Salzburg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]