– Dejan Lovren får kanskje ikke overskriftene, men han får all min respekt

Jürgen Klopp er imponert over kroaten etter at han kom inn.

1. des 2019 kl 13.31 Arild Skjæveland

Dejan Lovren startet sesongen som fjerdevalg på midtstopperplass, og var til salgs i sommer. Han ønsket selv å dra, men etter en samtale med Jürgen Klopp i august bestemte han seg for å bli.

Med Joel Matip skadet, og Joe Gomez et godt stykke unna toppformen, er det Lovren som har tatt plass ved siden av Virgil van Dijk i midtforsvaret.

Klopp tar seg tid til å skryte av kroaten etter kampen mot Brighton.

– Van Dijk scorer to mål, og det er en historie i seg selv. Han er god, utmerket god - men det må han være fordi han er en talentfull gutt som bare må bruke det talentet, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Men dersom Virgil spiller i den siste linjen alene så er det veldig vanskelig. Dejan Lovren får kanskje ikke overskriftene, men for måten han har spilt på etter at han kom inn, får han all min respekt, sier manageren.

Vanskelig å finne løsning uten Fabinho

Før kampen var det størst spenning rundt midtbanen, og hvilke spillere Klopp ville gå for uten Fabinho. Brasilianeren var uansett suspendert til denne kampen, men er ute til over nyttår med en ankelskade.

Han gikk for en midtbanetrio med Jordan Henderson, Gini Wijnaldum og Alex Oxlade-Chamberlain, der Henderson lå dypest.

– Vi måtte erstatte Fabinho, og det er vanskelig. Vi hadde blitt vant med de tingene han bidrar med uten å tenke mer på det. Jeg kan ikke huske sist jeg satte meg ned med Fabinho og ba ham gjøre ditt og datt. Han gjorde det bare, sier Klopp.

– Hendo spilte en sensasjonell kamp i den posisjonen, sammen med Gini og Ox. Det var en veldig god prestasjon. Vi måtte jobbe hardt, og guttene vare klare for å gjøre det. Brighton er veldig gode, og de har gjort livet ukomfortabelt for alle sine motstandere så langt. Graham Potter gjør en glimrende jobb der, for det handler om å ta steg.

Liverpools neste motstander er Everton. Den spilles onsdag kl.21.15, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]