Carragher forklarer: Slik bør Liverpool takle det tøffe kampprogrammet

Jamie Carragher tror Liverpool er mer enn kapable til å takle de mange kampene som venter i desember.

2. des 2019 kl 21.13 Even Barka

Liverpool skal gjennom ni kamper i desember måned, fordelt på Premier League, Champions League, ligacupen og VM for klubblag.

Jamie Carragher tror at troppen er sterk nok til å takle det, om Jürgen Klopp og støtteapparatet disponerer mannskapet riktig.

– Spillerne vil bli slitne på et eller annet tidspunkt, men da handler det om å ta dem ut av laget, og sette inn noen nye før det skjer, sier han i Sky Sports–podkasten Off Script.

– Det må man kombinere, samtidig som man må unngå å tape kamper, avgi poeng eller noen av de andre negative tingene som kommer med å bli sliten.

INNBYTTER:
INNBYTTER:  Det er viktig å ha spillere som kan avlaste de som spiller mye, mener Jamie Carragher. Da er innbyttere som James Milner gode å ha.

Mener problemene hører fortiden til

For øyeblikket leder Liverpool Premier League med åtte poeng ned til Leicester på annenplass. Mange har derimot fryktet at de røde vil slå sprekker, med skader og forfall på viktige spillere i løpet av julemåneden.

For at det ikke skal skje, mener Carragher at bredden i troppen virkelig må utnyttes til det fulle.

– For mange år siden var det kanskje slik at det kom til å skje. Da hadde klubbene spillertropper som talte 14 mann. Hvis du tenker tilbake på Liverpool-laget til Graeme Souness så startet de som spilte i den første kampen, også i den siste kampen av sesongen, sier han og legger til:

– Nå fikses og trikses det, idrettsforskere involveres, og alt handler om å få det lille overtaket på motstanderen.

FORRIGE GANG:
FORRIGE GANG:  Slik så laget som representerte Liverpool i klubb-VM for fjorten år siden ut.

– Ble ikke påvirket forrige gang

Liverpools deltakelse i VM for klubblag har skapt hodebry for Liverpool-manager Jürgen Klopp, som har varslet at han vil stille et veldig ungt lag i ligacupkampenn mot Aston Villa, som går bare ett døgn før den første kampen i VM.

Carragher spilte på det forrige Liverpool-laget som representerte Europa i turneringen.

Han sier at troppen ikke ble preget av deltakelsen den gangen.

– Vi dro til klubb–VM i Japan etter å ha vunnet Champions League i 2005 , og det påvirket oss ikke i det hele tatt. Det kan jo for så vidt også ha noe å gjøre med at vi spilte mot Newcastle da vi kom tilbake, flirer han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]