FA nekter landslaget å spille på Anfield

De rødes hjemmebane utelukkes som et alternativ grunnet Liverpools bannlysning av The Sun-journalister.

7. des 2019 kl 10.46 Kenneth Baraas

Det engelske landslaget har ikke spilt på Anfield siden en vennskapskamp mot Uruguay i 2006, og Gareth Southgates mannskap vil heller ikke spille der i juni neste år.

Dekningen av Hillsborough-tragedien

Landslaget har begrensede muligheter for hvor Romania-kampen kan spilles 7. juni 2020, men Anfield vurderes likevel ikke som et alternativ.

Wembley er utilgjengelig grunnet bygningsarbeid til EM 2020. Southgate ønsker å ta med sitt lag til andre deler av landet, for å skape en bredere interesse rundt «Three Lions», og denne gangen står Nord-England øverst på ønskelista

Ifølge Sportsmail, skal The FA (The Football Association) ha bestemt at landslagets kamper ikke skal spilles på Anfield, med grunnlag i at Liverpool har bannlyst journalister fra The Sun siden februar 2017 - på grunn av avisens dekning av Hillsborough-tragedien.

Etter den tragiske dagen 15. april 1989, valgte avisen å bruke kilder som anklaget supporterne for å selv ha skyld i det som skjedde, med forsiden «The Truth» - sannheten om Hillsborough.

INGEN ANFIELD-KAMP:
INGEN ANFIELD-KAMP:  Henderson får ikke representere landslaget på sin egen hjemmebane.

Ser heller til Newcastle

Old Trafford er utilgjengelig grunnet veldedighetskamp, det skal utføres vedlikeholdsarbeid på Etihad, og Goodison Park har ikke fasilitetene som kreves for å arrangere en landskamp.

Dermed arbeider FA med å få til en avtale med Newcastle om å bruke St. James´ Park, men de er ennå ikke enige.

Liverpools bannlysning av The Sun-journalister er også utvidet til avisens journalister som dekker rugby. The Rugby Football League aksepterte bannlysningen under «The Magic Weekend», som ble arrangert på Anfield tidligere i år.

FA skal ikke ha samme syn, og Liverpool er ikke villige til å endre sin avgjørelse rundt bannlysningen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]