Milner åpen for Leeds-retur

Engelskmannens kontrakt med Liverpool går ut til sommeren, men 33-åringen ønsker helst å fortsette i klubben.

7. des 2019 kl 09.22 Kenneth Baraas

James Milner er en av Jürgen Klopps mest trofaste tjenere, som alltid gir alt og passer godt inn i tyskerens velkjente press-spill.

Den evigunge midtbanespilleren bidro sterkt til Liverpools Champions League-seier, og er en viktig brikke i de rødes foreløpige gode sesong.

– Kontrakten min med Liverpool går ut til sommeren, men forhåpentligvis vil vi finne ut av det. Jeg vil fortsette så lenge som mulig på det høyeste nivået, sa Milner tilbake i oktober.

Per nå har ikke klubb og spiller kommet til enighet, og Milner flørter litt med tanken om å en dag spiller for sin tidligere klubb Leeds.

– Det ville vært fantastisk

I et intervju med The Sportsmanåpner Milner opp om tankene om fremtiden.

– Jeg er en Leeds-gutt, og jeg ønsker at laget skal gjøre det godt, jeg er en fan, sier Milner, etter å ha smilt godt av spørsmålet.

– Jeg følger alltid med på resultatene og slikt, så du kan aldri si aldri, men heller ikke «ja» fordi det skjer så mye forskjellig i fotballen. Du vet aldri hva som skjer.

– I øyeblikket er jeg en Champions League-vinner med Liverpool, og dette året går det veldig bra i ligaen, men jeg vet ikke hva fremtiden bringer.

Milner startet sin imponerende karriere i Leeds. Fra 2002 til 2004 spilte han for den tidligere toppklubben, hvor han fikk 48 kamper.

– Det ville vært fantastisk å spille for Leeds igjen, men ingen fra klubben har noen gang kontaktet meg om det.

GODT FORHOLD:
GODT FORHOLD:  Vil Milner og klubben bli enige om ny kontrakt?

Livet etter karrieren

– Folk snakker mye om alderen min, og spør om jeg kan fortsette for Liverpool, men jeg tror ikke jeg har en typisk fysikk for alderen min, fortsetter Milner.

Akkurat det har nok Liverpool-spilleren rett i. Likevel vil nok alderen også hente inn Milner på et tidspunkt, dessverre, og den rutinerte midtbanespilleren deler tankene sine om en tid etter spillerkarrieren.

– Jeg er åpen for alt. Jeg kan være interessert i å reise utenlands og oppleve en ny liga, en ny fotballstil, ny livsstil, men alt avhenger av hvor det er, og familien selvsagt.

– Jeg tror også jeg vil være mer interessert i trenerrollen enn mediebransjen. Jeg ser mange velger å bli fotballeksperter på TV, men med alle trenere og spillere jeg har jobbet med, så ville det vært synd å ikke viderebringe det til andre i fotballen.

Ifølge Jordan Henderson, i boken til Milner, så får 33-åringen «tyn» for å være god i alle mulige idretter. Milner avviser likevel en karriere i en annen idrett.

– Det vil nok ikke skje. Og å tro det ville vært respektløst mot de som driver idrettene. Som barn var jeg OK i cricket, og jeg elsker å spille golf.

– Men de som er profesjonelle har spilt hele livet sitt. Jeg gjør bare dette på fritiden, så forskjellen er enorm. Men jeg vil definitivt spille mer når jeg legger fotballskoa på hylla, avslutter Milner.

– Hvorfor skulle jeg ville forlate Liverpool?

Har du innspill til journalisten?
[email protected]