– Jamie Vardy er en eksepsjonell spiss, men han har tirsdagene og onsdagene fri, og sitter på sofaen og ser landskamper

Slik svarer Jürgen Klopp på kritikken mot Liverpools supertrio på topp.

4. des 2019 kl 10.21 Einar Kvande

Sadio Mané, Mohamed Salah og Roberto Firmino vil med all sannsynlighet utgjøre Liverpools angrepstrio mot Everton i kveld. Foran det 234. Merseyside-derbyet er de tre i deler av pressen blitt kritisert for å ha scoret for få mål denne sesongen.

Firminos seiersmål i 2-1 triumfen på Selhurst Park den 23. november var hans første scoring på over to måneder, og brasilianeren har så langt ikke scoret på Anfield denne sesongen.

Jürgen Klopp er imidlertid ikke bekymret for formen til sine tre stjerner i angpresrekka.

– Jeg er ikke bekymret i det hele tatt, sier Liverpool-manageren til Liverpool Echo.

– Dere journalister konfronterer meg til stadighet med slike ting som dette. Jeg teller ikke mål. Jeg studerer ikke disse statistikkene. Jamie Vardy er en eksepsjonell spiss, men han har tirsdagene og onsdagene fri, og sitter på sofaen og ser landskamper, så du kan ikke sammenligne ham med mine angripere.

Jamie Vardy er en eksepsjonell spiss, men han har tirsdagene og onsdagene fri, og sitter på sofaen og ser landskamper.Jürgen Klopp

– Det er en stor, stor fordel for Leicester, men den kvaliteten de har og all hvilen de får. Ja, vi må score mål. Jeg kan leve fint med at vi scorer to mål etter dødballer i vår siste kamp, og at Virg er målscorer. Vi kunne ha scoret flere mål tidlig i kampen, da vi spilte utrolig bra fotball. Vi klarte ikke å holde det nivået i hele kampen, men hadde likevel store sjanser, en ved Alex Oxlade-Chamberlain for eksempel.

– Jeg blir ikke bekymret før vi slutter å skape sjanser. Dersom det skjer, må vi virkelig begynne å tenke oss om. Vi vet vi kunne ha spilt bedre i noen kamper, men vi kan ikke se isolert på enkeltkamper.

– Det er faktisk bra at vi ikke har tatt ut mer krefter, og slitt oss ut i kamper, slik at vi ikke har vært istand til å gå etterpå, for vi har alltid neste kamp å spille. Derfor må vi være smarte også, forklarer Klopp.

Fornøyd med målforskjellen

Manchester City slo Watford 8-0, mens Leicester vant 9-0 i Southampton. Dermed har begge disse lagene bedre målforskjell enn Liverpool.

– Både City og Leicester har vunnet storseiere, men de har bare tre eller fire mål bedre målforskjell enn oss. Det er ingen stor forskjell. Vår målforskjell er god, og jeg lever fint med den. Det viktiste er at vi vinner kampene. Hvem som scorer målene, bryr jeg meg ikke om, kontrer Liverpool-manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]