– Salah vil snart komme tilbake til sitt beste nivå

De to tidligere sesongene har satt lista høyt for egypteren, men de geniale øyeblikkene kan komme snart.

3. des 2019 kl 19.15 Kenneth Baraas

Liverpool har tapt én kamp denne sesongen, borte mot Napoli, likevel pekes det på områder hvor de røde ikke presterer på sitt aller beste.

Ett av områdene som diskuteres i media, er frontrioen til Liverpool som har sett bedre ut enn de gjør akkurat nå. Spesielt Mohamed Salah blir sett på som en med en liten formdupp, selv om egypteren står med ni scoringer hittil i sesongen. Det sier litt om forventningene Salah har lagt på seg selv med imponerende spill i Liverpool-trøya i tidligere sesonger.

– Jeg syntes at Salah startet sesongen veldig godt, han så veldig skarp ut, sier Simon Hughes i The Athletics «Red Agenda Podcast», en podkast hvor James Pearce og gjester diskuterer ståa i Liverpool.

– Men det er ikke ofte man ser at fronttrioen til Liverpool ikke er ordentlige samspilte, og det vil løsne veldig snart, tror jeg, fortsetter Hughes, journalist i The Athletic.

Det diskuteres også i podkasten rundt formen til Roberto Firmino, som de mener har duppet litt etter en god sesongstart.

– Han har ikke vært på sitt beste. Han tillater de andre (Salah og Sadio Mané) å ha rom, og han hadde åpenbart en lang sommer hvor han spilte i Copa America. Det blir ofte glemt, han har ikke hatt noen veldig lang pause fra fotballen, sier Hughes.

– Jeg forventer at han også vil bli bedre, og det vil også gjøre at Salah og Mané vil være på sitt beste.

– Skaden til Salah kan også spille inn, skyter programleder Stever Hothersall inn.

«Lik» start som forrige sesong

Salah ble byttet tidlig i kampen mot Brighton, og det var tydelig at vingen ikke likte Jürgen Klopps avgjørelse.

– Han hater å bli tatt av tidlig. Til vanlig er det mye varme mellom Klopp og spillerne, men du kunne se at Salah ikke likte avgjørelsen. Han var frustrert, det hadde ikke vært helt hans dag, sier Pearce.

– Klopp har noen ganger vært skyldig i egen suksess, og jeg tror vi kan si det samme om Salah. Det var en så tullete list som ble satt i hans første sesong i Liverpool, så det er nesten umulig å leve opp til de forventingene.

– Målmessig er han omtrent samme sted som forrige sesong, han startet relativt sakte i fjor også.

Pearce toner det hele ned, og påpeker at Salah fremdeles leverer gode prestasjoner, men sjelden de toppene som ble levert i hans første og til dels andre sesong.

– Vi ser sjelden at han gjør det geniale som fyrer opp hele kampen, som vi var vant med å se, men det kan komme snart, avslutter Pearce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]