Laporte åpner opp om lengden på skadeoppholdet

En av Manchester Citys viktigste spillere forteller hvor lenge han vil være ute med skade.

2. des 2019 kl 13.53 Kenneth Baraas

Liverpool leder tabellen med henhodsvis åtte og elleve poeng ned til Leicester og Manchester City. Mot Napoli mistet de røde en viktig spiller i form av skade, Fabinho meldes å være ute til over nyttår.

Manchester City har også en av sine viktigste spillere ute med skade, og nå forteller han om hvor lenge han er ute.

Aymeric Laporte startet sesongen godt for de lyseblå, og på fire første kampene hadde City full pott og en målforskjell som lød 14-3 - dog måtte stopperen av med skade i den fjerde kampen, 4-0-seieren mot Burnley, etter drøye halvtimen.

I kampen etter tapte den regjerende seriemesteren 2-3 borte mot Norwich, og siden da har Pep Guardiolas mannskap tapt poeng mot Wolverhampton, Newcastle og ikke minst: Liverpool.

– Selvfølgelig kan vi det (ta igjen Liverpool). Forrige sesong var ganske lik, men vi har fremdeles tid denne sesongen til å komme tilbake, sier Laporte til The National.

– Vi må jobbe hardt, og forsikre oss om å ikke tape flere kamper.

«Hva er du redd for?» (+)

Skadesituasjonen

– Rehabiliteringen går veldig bra.

– Jeg trenger fremdeles tid, men så snart som mulig kommer jeg tilbake for å hjelpe lagkameratene mine, sier franskmannen.

Manchester City har forsøkt flere løsninger på stopperproblemene. Nicolas Otamendi hadde en svak periode, John Stones er noe skadeutsatt, mens Fernandinho og Rodri har trukket ned fra sine vante midtbaneroller.

– Jeg kan ikke si nøyaktig når jeg er tilbake, men mer eller mindre halvannen måned til to, avslutter 25-åringen.

Den neste måneden skal Manchester City spille syv ligakamper. Skulle Laporte være ute i to måneder, vil det bety at han mister elleve oppgjør i ligaen.

Liverpool er også uten en nøkkelspiller, Fabinho, og må belage seg på resten av 2019 uten brasilianeren i ankerrollen på midtbanen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]