Med et kontroversielt valg, leder tidligere Liverpool-spiller Fantasy Premier League

Nick Tanner ligger øverst blant sju millioner spillere, og pustes i nakken av Magnus Carlsen.

8. des 2019 kl 20.15 Kenneth Baraas

Nick Tanner spilte for Liverpool fra 1988 til 1994, og fikk 59 kamper for klubben. De fleste kom i 91-/92-sesongen, der Tanner entret banen 45 ganger.

Midtstopperen var på utlån i både Swindon Town og Norwich tidlig i sin Liverpool-karriere, og måtte legge opp etter 93-/94-sesongen på grunn av skader.

Men det er tydelig at kunnskapen om Premier League fremdeles er til stede.

Etter seksten runder av ligaen ligger Tanner øverst blant over sju millioner spillere, og veien dit kan kalles kontroversiell i Liverpool-miljøet.

Engelskmannen har 1083 poeng, før poengene fra søndagens kamper er talt opp, og per nå står 54-åringen uten noen Liverpool-spillere i laget. Den tidligere forsvarsspilleren troner øverst i Fantasy Premier League, men velger å gå uten spillere fra laget som topper Premier League.

INGEN LFC-SPILLERE:
INGEN LFC-SPILLERE:  Tanner stoler ikke fullt på spillere fra sin gamle klubb, eller så tenkes det fremover mot VM for klubblag.

Mohamed Salah ble solgt før denne runden. Ikke noe sjakktrekk, da Salah vartet opp med både mål og målgivende, men det fikk liten betydning da erstatteren var Heung-min Son - som leverte nøyaktig det samme.

– Du kan knytte det til fotballen i virkeligheten, men det er så mye flaks involvert, sier Tanner til Express.

– Men øynene dine lyver ikke. Et godt eksempel er da jeg så Teemu Pukki spille mot Liverpool i starten av sesongen.

– Likevel tar jeg det ikke like seriøst som mange andre gjør. Jeg sitter ikke i flere timer og ser på statistikk og skadeoppdateringer. Jeg ser bare på laget dagen før, og velger de jeg tror vil gjøre det godt.

Tanner avslører likevel en taktikk som har funger for ham.

– Min teori er at du ikke trenger å bry deg om dyre spillere i de bakerste leddene. Alisson er en fantastisk keeper, men han gir ikke nok verdi i Fantasy for eksempel. Jeg spiller aldri med fire bak, fortsetter Tanner.

Kan bli hentet inn av nordmann

Apropos sjakktrekk, kun to plasser bak Tanner, befinner sjakkspiller Magnus Carlsen seg. Nordmannen er kjent for å ligge opptil flere trekk foran sine konkurrenter, men foreløpig har Tanner overtaket.

– Jeg begynte med sjakk fordi jeg ikke var god i fotball, så dette er min måte på å kunne være litt god i fotball også. Jeg har mye fritid, så da ser jeg en del fotball, og det er min måte å gjøre det litt mer spennende på, sa Carlsen tidligere i sesongen, på besøk i NRK-programmet «Lindmo».

Fordelen til Carlsen er at han har flere brikker igjen på brettet, eller såkalte «chips», som kan brukes i spillet. De kan komme godt med parallelt som Liverpool jakter ligagullet.

– Ja, jeg har brukt alle «chipsene», men jeg har allerede nådd målet mitt om å være nummer en i verden. Det er noe de som sparer alt av sånt ikke kan si, sier Tanner.

«Amatørligaen»

Liverpool.no sin redaksjon, nåværende og tidligere kollegaer, spiller også fantasiversjonen av Premier League.

Nivået er betydelig lavere enn hos den ovennevnte duoen, men til gjengjeld er andelen Liverpool-spillere vesentlig høyere enn hos Tanner.

En god runde for Liverpool betyr ofte en god runde for oss. Det kan Arve Corneliussen skrive under på. Corneliussen valgte Mohamed Salah som kaptein denne runden, og leder dermed internligaen med 883 poeng i skrivende stund, men det er svært jevnt med Paal Nisja.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]