Vi fulgte pressekonferansenOrdknapp om Minamino, men omtalte han som en «veldig god spiller»

Les hva Klopp sa på pressekonferansen før møtet med Watford.

13. des 2019 kl 14.05 Arild Skjæveland

Helt ut av ingenting kom i dag nyheten om at Jürgen Klopp signerer ny kontrakt med klubben, og binder seg til 2024.

Da har lørdagens Watford-kamp kommet litt i skyggen.

Se pressekonferansen i videovinduet over, eller les alt han sa i denne artikkelen.

Hans nye kontrakt

– Klubben hadde allerede spurt om vi kunne snakke om det en stund. Om nye spillere kommer inn så spør de hvor lenge manageren skal være der og slike ting, og vi ville unngå det.

– Jeg er veldig glad for at vi kunne gjøre det. Vi ønsker å være del av denne reisen litt lenger.

– Klubben er i en god posisjon, og har rom for å utvikle seg. Et nytt akademi, kanskje en ny tribune - men det vil også komme mørke dager og jeg må ta avgjørelser. Jeg ønsket å få ordne dette.

Kjøp av Minamino

– Det er ikke noe mer å si. Vi snakker om det når det er i orden. Det er ingenting å si. En veldig god spiller, det kan jeg si - men jeg så flere veldig gode spillere i Salzburg-laget. Mye mer enn jeg ønsket i den førsteomgangen!

Tittelkampen

Jürgen Klopp ble konfrontert med statistikk i tittelracet.

– Jeg er ikke interessert i statistikk - ikke her. Det er som det er. Vi må spille mange kamper. Det er den eneste måten vi kan gjøre det på. Vi aner ikke hvordan det er i mai. Vi spiller i morgen, det er nok.

Møtet med Watford

– Watford har en ny manager, så vi kan kaste analysen vår i søppelet!

Om å være i klubben til 2024

– Om fire og et halvt år fra nå vil jeg ha vært her i ni år, det lengste jeg har vært i noen klubb. Jeg ser bare veldig frem til det. La oss prøve å gjøre det til den beste tiden i livene våre og nyte reisen!

Lovrens skade

– Dejan er ute mot Watford, men tilbake før kontrakten min er går ut. Det er en muskelskade, og mer alvorlig enn forrige gang. Vi har våre problemer.

Joe Gomez, Virgil van Dijk og Sadio Mané skal ha trent alternativt, men så vidt manageren vet vil alle være tilgjengelige mot Watford.

Samarbeidet med sine assistenter

Som Klopp, har også Peter Krawietz og Pep Lijnders blitt enig om nye avtaler.

– Jeg har jobbet med Peter Krawietz i 18-19 år. Pep Lijnders i fire. En som utvikler seg hver dag. Vi har virkelig forbedret oss mye. Det å hente ham inn har frisket opp situasjonen. En utmerket trener, med plenty av idéer. Det var ingen vil om at jeg ville beholde ham.

Om Mohamed Salah

– Jeg var veldig glad for at han scoret, spesielt etter at han misset sjansene før. Vi skapte veldig gode sjanser. Jeg har ikke sett statistikkene for misbrukte muligheter, fordi han scoret denne gang. Han er i god form.

– Han er alltid ledig på grunn av hvordan beveger seg. Det var en utrolig scoring av Mo.

Bekymret for midtstoppersituasjonen

Joel Matip og Dejan Lovren høres ut til å være skadet en stund. Fabinho er også ute til nyttår, så Joe Gomez og Virgil van Dijk er de eneste som er skadefri.

– Det er en bekymring, og ikke så kult. For øyeblikket har vi to, og vi må ta vare på dem og pakke dem inn i bomull Vi har ungguttene, Ki-Jana og Sepp, og har midtbanespillere som er gode defensivt.

Om å jobbe med japanske spillere

En japansk journalist nevner at Jürgen Klopp har jobbet med Shinji Kagawa tidligere, og lurer Klopp utpå for å snakke om Minamino.

– Kanskje jeg vil se deg mer! Ah, Shinji Kagawa! Jeg elsket å jobbe med ham. Det var en flott erfaring. Vi kjøpte ham etter å ha sett på video, og trodde vi visste 100 prosent. Vi visste at vi hadde en super spiller etter første treningsøkt.

– Jeg visste ikke så mye om japansk fotball før vi kjøpte han. Innstillingen til japanske spillere er fantastisk. Arbeidsinnsatsen er utmerket!

– Det var flott å jobbe med Shinji. Jeg følger fortsatt karrieren hans for å se hvordan han gjør det

Har du innspill til journalisten?
[email protected]