– Naby Keita behøvde litt flaks

Jürgen Klopp sier at han aldri tvilte på kvalitetene til klubbens dyreste midtbanespiller.

9. des 2019 kl 10.46 Torbjørn Flatin

En scoring og en målgivende, og en klar kandidat til Liverpools beste spiller mot Bournemouth på lørdag. Naby Keita fikk endelig vist seg fram igjen i hva som har vært en berg og dalbane med flere nedturer enn oppturer siden han kom til Anfield sommeren 2018.

Prislappen på var på hele £52.75M i overgangen fra RB Leipzig, og slik sett har suksessen for Liverpool siden afrikaneren tok turen til Merseyside både vært av det gode og mindre gode for spilleren som tok 8’er trøya til Steven Gerrard.

Skadeproblemer

Jürgen Klopp forklarer at uforutsette problemer har gjort at Keita har brukt lang tid til å finne seg til rette, i tillegg til at det ikke er noen grunn til å forandre på et lag som har suksess. På en annen side har ropet etter klubbens dyreste midtbanespiller heller ikke blitt så høyt.

– På ingen måte, alt han behøvde var litt flaks og i livet trenger du alltid flaks, forklarer Klopp om hvorfor han ikke angrer noe på overgangen og hvorfor Naby Keita har vært nødt til å være tålmodig i LFC.

- Han startet virkelig bra, alle synes å ha glemt det, og så ble han skadet og vi har hatt to virkelig gode sesonger.


Kom ikke inn på laget

Samtidig har det vært dem som har uttrykt en lengsel etter mer kreativitet og offensiv kraft på midtbanen, og at Naby Keita var en av dem som kunne bidra der.

– Når du ser en slik spiller, da undrer du over hvorfor han ikke spiller hver uke, erkjenner også manageren. – Naby hadde skader og siden kom laget i virkelig god form og hvorfor skal du da forandre?

Tvilte ikke på kvaliteten

Det var nok dem som undret seg over fremtiden til Naby Keita, og Klopp forklarer at det har vært samtaler med spilleren som også har brukt tid på å lære det engelske språket.

– Naby fikk ikke spilletid, slik at vi holdt kontakten og snakket mye om det. Til slutt vil det bli slik at spilleren behøver bevis for at manageren fortsatt har tro på ham.

- Jeg tvilte aldri på ham og det som skjedde har hjulpet mye (kampen mot Bournemouth).

- Han ble stadig mer kjent med de andre guttene, men så kom en ny skade og han måtte begynne på nytt igjen.

- I sommer var han ikke hundre prosent da han startet pre-season, men jeg tvilte aldri på hans kvalitet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]