Kampen mot Liverpool var sannsynligvis den siste Minamino spilte for RB Salzburg

Nå er det lang vinterpause i Østerrike.

17. des 2019 kl 09.13 Arild Skjæveland

Det har vært stille rundt Takumi Minamino de siste dagene. I forrige uke sprakk nyheten om at Liverpool er i ferd med å sikre seg japaneren, og velinformerte journalister på Merseyside har rapportert at kun legesjekken gjenstår før han blir rød 1. januar.

Liverpool betaler utkjøpsklausulen på 7,25 millioner for å sikre seg 24-åringen.

Da RB Salzburg møtte TSV Hartberg på bortebane på lørdag var ikke Minamino med. Den offisielle grunnen var en kjenning med et lårproblem.

Siste kamp i Østerrike

Trolig ble kampen mot Liverpool hans siste for RB Salzburg. Vinterpausen i Østerrike er på hele 55 dager, og det betyr at Bundesliga-sesongen ikke starter opp igjen før i midten av februar.

Da er overgangsvinduet stengt igjen, og Minamino forhåpentligvis Liverpool-spiller for lengst.

Minamino er én av fire som er nominert som månedens spiller i Salzburg. «Taki Minamino er utvilsomt i sitt livs form», skriver klubben sine hjemmesider, og nevner at han har tiltrukket seg oppmerksomheten til Jürgen Klopp.

Etter at UEFA endret reglene foran forrige sesong, kan angriperen spille i Champions League for Liverpool til våren.Premier League-reglene gjør at han ikke kan debutere allerede mot Sheffield United 2. januar - og han kan tidligst få sin debut mot Everton i FA cupen 5. januar.Men først må han selvsagt bli offisielt klar...

Har du innspill til journalisten?
[email protected]