Takumi Minamino - Liverpools nummer 18

Her er alt du trenger å vite om karrieren til Liverpools første spiller fra det fjerne østen.

19. des 2019 kl 10.52 Jens Hapnes Rege

Takumi Minamino ankommer Liverpool den 1. januar 2020, etter at partene har kommet til enighet om alle formalitetene.

Minamino har utviklet seg til en av Asias beste spillere siden overgangen til Østerrike i 2015. Japaneren er født 16. januar 1995, og hans fotballkarriere startet i den japanske klubben Cerezo Osaka, sammen med blant andre Diego Forlan.

I klubben gikk han stegene fra ungdomsavdelingen, og fikk 82 kamper før Salzburg signerte han da han var 19 år gammel.

Allsidig

24-åringen kan spille overalt i den fremre trioen, og kan også spille i offensive midtbaneroller. Han har gjentatte ganger vist frem sine egenskaper ved å låse opp tette forsvarsmurer gjennom kreative dribleraid, presist pasningsspill og utnytting av rom.

JAPANSK ALLSIDIGHET:
JAPANSK ALLSIDIGHET:  Minamino skal kunne bekle alle posisjonene i den offensive trioen og også offensive midtbaneroller.

Minamino er også en god avslutter, og han fikk 64 mål i alle turneringer for Salzburg, inkludert en velplassert volley mot Liverpool på Anfield.

Den dynamiske japaneren hadde allerede registrert ni mål denne sesongen før overgangen til Liverpool.

Lynvingen er også en nøkkelspiller for et fremadstormende japansk mannskap. Han startet bortimot alle kampene da laget tok seg til finale i Asiamesterskapet i 2019, hvor han også scoret i finalen som endte med tap. Han har allerede fem mål i det japaske lagets perfekte start på kvalifiseringen til VM i 2022.

Salzburg sportsdirektør Christoph Freund, som kjenner Minamino bedre enn de fleste, har også uttalt seg om overgangen til Red Bull Salzburgs offisielle nettsted.

– At en RB Salzburg-spiller blir signert av det sannsynligvis beste laget i verden, sier mye om arbeidet vi har gjort og vårt gode rykte internasjonalt. Vi er veldig stolte, og tar farvel med en fantastisk person og vidunderlig spiller i Takumi. Vi ønsker han alt det beste og mye mer i Liverpool.

Kilde: Liverpoolfc.com

Har du innspill til journalisten?
[email protected]