Intervju med Jürgen Klopp:– Vi er bare halvveis på veien

Jürgen Klopp forklarer om reisen så langt i Liverpool FC, og unggutter som er klare for førstelaget.

13. des 2019 kl 18.35 Torbjørn Flatin

Du kan lese hele intervjuet med Jürgen Klopp på klubbens hjemmeside.

– Det hele føltes riktig…det er perfekt, var hvordan manageren oppsummerte nyheten om at han har forlenget sin kontrakt til 2024.

Har med seg staben

- Dette dreide seg om at jeg fortsatt ønsket å være en del av denne klubben, forklarer tyskeren videre.

Han understreker også hvor viktig det var at hans nærmeste medarbeidere Peter Krawietz og Pepijn Lijnders også fikk sine kontrakter forlenget.

- Dette var perfekte nyheter for oss alle, for våre familier, det er virkelig, virkelig fint.

Klopp understreker hvor viktig det er for ham å fortsette å arbeide sammen med sin stab, og forklarer at keepertrenerne John Achterberg og Jack Robinson samt den nye Vitor Matos også skrev nye avtaler nylig.

Steg for steg

Klopp forteller om da han kom og at det var umulig å gjøre noe mirakel over kort tid og at det var en stor fordel at man også kunne tenke langsiktig.

- Vi nådde to finaler i den første sesongen og det var et bra første steg. Vi måtte innføre en egen spillestil, det var temmelig vilt, veldig aggressivt med høy intensitet og hele den greia der. Siden måtte vi ta det mer steg for steg.

- Vi måtte finne de spillerne vi behøvde og vi har hatt en rimelig god uttelling på dette. Alle de vi har hentet inn har hatt stor innflytelse, ikke bare angående kvalitet men også med sin personlighet.

- Vi føler at vi maksimalt er halvveis på den veien dit vi ønsker å være. Vi har måttet utvikle oss fra å være et lag som spilte gjenvinningspress, som spilte kontringsfotball, til å bli et lag som ble ballbesittende. Det uten å miste de styrkene vi hadde.

- Det er så mye du kan arbeide med, men det kan være virkelig vanskelig i dag. Jeg tror vi hadde fire dager med hele troppen under pre-season, noe som er helt galskap. Hvis du da i tillegg får inn nye spillere behøver du en sesong for tilpasning. Vi ønsket å gjøre skritt i riktig retning og det er mulig når du har en tropp som du arbeider sammen med over tid.

Fem fantastiske unggutter

- Måten FSG støtter oss på er sensasjonelt. De er også fantastiske mennsker. Du har Mike (Mike Gordon som følger den daglige drift for FSG), men også John og Tom (eier John W Henry og styreformann Tom Werner). De bor ikke her, men de har virkelig sitt hjerte i Liverpool.

- Det var avgjørende for oss at vi kunne flytte til akademiet så vi kunne komme nærmere hverandre i fremtiden. Vi har for øyeblikket fire fantastiske spillere som er virkelig nærme førstelaget. Rhian Brewster, Curtis Jones, Harvey Elliott og Neco Williams, samt at vi har Caoimhin (Kelleher) som keeper.

- Det er fem gutter som jeg ikke ville hatt noe problem med å sette inn på laget i morgen hvis det var behov for det. Det er viktig at denne klubben ser mot fremtiden og det er noe vi alle arbeider med.

- Vi tror ikke at vi er nærme vårt hundre prosent, men vi prøver å komme nærmere og nærmere. Det var hva vi sa etter den første finalen i Champions League, og etter den andre. Dette er ikke noe sluttkapittel for dette laget, det er flere kapitler å skrive og vi ønsker å være en del av det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]