– Atmosfæren utgjorde en stor forskjell

Andy Robertson mener absolutt at supporterne spilte en rolle i seieren over Bournemouth.

10. feb 2019 kl 14.09 Arild Skjæveland

Denne uken ble det mobilisert blant supporterne. Supportergruppen Spion Kop 1906 la ut en melding om å legge igjen nervøsiteten og ta med seg stemmen, og selv gjennom TV-apparatet kunne en merke at stemningen på Anfield var en helt annen enn mot Leicester City.

Anfield er fantastisk på sitt beste, men dersom det er nervøst og rastløst så merkes det. Lørdag var det en av de bedre atmosfærene denne sesongen.

– Jeg synes supporterne var strålende. Vi hadde dem i ryggen, og de skapte en positiv atmosfære for oss, sier Andy Robertson i et intervju med Liverpool Echo.

– Det utgjør en stor forskjell. Noen går på kamp og har kanskje ikke forståelsen av hvor viktig de er, men det er de. Da vi gikk ut for å varme opp fikk vi en god mottakelse, og du kunne merke at supporterne var klare. Vi var allerede klare, sier han.

Opp til spillerne

Skotten mener det er lagets ansvar at stemningen blir slik som den var på lørdag.

– Vi kunne ikke vente på å bli ferdig med oppvarmingen og komme i gang. Alle var veldig positive, og forhåpentligvis fortsetter det nå frem til slutten av sesongen, sier han.

– Det er opp til oss å lage en slik atmosfære. Vi må vinne taklingene, skape sjanser, vinne hodeduellene og score mål. Det er den eneste måten for å få supporterne av setene. Vi klarte å få det til, og supporterne reagerte bra. Vi kjempet for alt, og fikk resultatet vi trengte.

Han mener laget spilte en meget god kamp i 3-0 seieren.

– Helt fra starten var vi strålende over hele banen. Det kunne ha vært mye mer komfortabelt, men det å holde nullen er det viktigste, for det harvi ikke gjort nok i de siste ukene.

– Pasningsspillet fløt, vi skapte sjanser, ga dem problemer og det var veldig gledelig. De to siste kampene har vært skuffende, men når du ikke er på ditt beste må du ta med deg poeng, og det har vi klart. Forhåpentligvis var det formduppen vår dersom det skal være en, så vi kan løfte oss herfra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]