Har ikke vunnet en bortekamp siden oktober

Eddie Howes lag får mye skryt – men ikke for prestasjonene på bortebane.

8. feb 2019 kl 08.55 Arild Skjæveland

Bournemouth ligger på tiendeplass i Premier League, og kan vise til flere imponerende resultater denne sesongen. De har slått Chelsea og West Ham de siste ukene – men det har vært hjemme på Vitality Stadium.

På bortebane har de en veldig svak statistikk.

Ikke siden 3-0 seieren over et kriserammet Fulham har de vunnet på fremmed gress. Det var i slutten av oktober, to uker før Slavisa Jokanovic fikk sparken.

Totalt står laget med tre seire og ni tap på fremmed gress – men seirene kom helt i starten av sesongen.

Knust av storlagene

2-0 hjemme mot West Ham og 4-0 hjemme mot Chelsea var to oppsiktsvekkende resultater i januar – men det ble fulgt opp med 2-0 tap borte mot Cardiff City forrige helg.

SLITER BORTE:
SLITER BORTE:  Eddie Howe har ikke knekt koden på bortebane denne sesongen.

Før de to hjemmekampene ble det 2-0 tap på Goodison Park, mot et Everton-lag som på ingen måte er inne i noen god stim.

Eddie Howes lag har sju strake tap i ligaen på fremmed gress. 0-2 mot Cardiff City sist, deretter 0-2 mot Everton, 1-4 mot Manchester United, 0-5 mot Tottenham, 0-2 mot Wolverhampton, 1-3 mot Manchester City og 1-2 mot Newcastle.

I tillegg ble det 0-1 borte mot Chelsea i ligacupen.

Drar til Anfield for å angripe

«The Cherries» taper altså ikke bare bortekamper, men de slipper inn veldig mye mål på bortebane. På 12 kamper har det blitt 27 baklengs på bortebane. Et snitt på 2.25 per kamp. Bournemouth scorer ett mål i snitt på bortebane, og 1,92 på hjemmebane.

Bare Fulham har sluppet inn flere mål på bortebane denne sesongen, med 32.

Midtbanespiller Dan Gosling har snakket med lokalavisen på sørkysten om borteformen og den kommende oppgaven.

– Vår siste borteseier kom mot Fulham, og det er helt klart ikke bra nok på dette nivået med et lag som vårt, sier Bournemouth-spiller Dan Gosling til Bournemouth Echo før lørdagens kamp.

– Anfield er et flott stadion, og det er stort å spille mot Liverpool. Vi må løfte oss. Vi klarte det mot Chelsea, som er et topplag, og vi må gjøre både det og enda litt til for å få noe med oss fra kampen, sier han videre.

– Jeg ser mye fotball, og Liverpool er et godt angrepslag som spiller veldig raskt. De får ballen hurtig til sine angripere, og lar dem gjøre skaden. Det blir tøft, men vi vil prøve å vinne. Vi drar ikke dit for å spille 0-0 eller holde det tett. Vi drar dit for å vinne, sier den tidligere Everton-spilleren.

Liverpool - Bournemouth spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

OFFENSIV:
OFFENSIV:  Dan Gosling forteller om at Bournemouth-lag som kommer til å gå for å vinne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]