Chelsea kan ikke kjøpe nye spillere før juni 2020

FIFA har funnet Chelsea skyldig i regelbrudd.

22. feb 2019 kl 11.01 Arild Skjæveland

Chelsea har vært under etterforskning for brudd på regelverket til FIFA for registrering av 100 underårige spillere. I dag har klubben blitt funnet skyldig i systematisk brudd på regelverket, i 29 tilfeller med utenlandske U18-spillere. Det melder FIFA i en pressemelding.

FIFAs disiplinærkomité straffer Chelsea med at London-klubben ikke får registrere nye spillere verken nasjonalt eller internasjonalt i de to neste overgangsvinduene. Det betyr at de kun kan selge spillere til sommeren, og i det neste januarvinduet.Neste gang de kan registrere spillere er i juni 2020.

Chelsea har allerede kjøpt Christian Pulisic, som kommer til sommeren, og har en låneavtale med Gonzalo Higuain som kan gjøres permanent.

De kan fortsatt selge spillere - og Callum Hudson-Odoi og Eden Hazard er to navn det var ventet at skulle forlate Stamford Bridge til sommeren. Den offensive duoen er kraftig linket til Bayern München og Real Madrid.

Chelsea har mulighet til å anke dommen, og har bekreftet at de kommer til å gjøre det.

Ikke de første

Chelsea er ikke den første klubben som får en slik straff fra FIFA. Det har skjedd med en rekke klubber.

AS Roma var første klubb som ble straffet på denne måten, etter hvordan de håndterte Philippe Mexés sin overgang i 2004. Roma anket, og slapp unna med å ikke kunne kjøpe spillere i januarvinduet.

Chelsea fikk samme straff i 2010, etter overgangen til Gaël Kakuta, men de anket og slapp unna med bot.

Barcelona fikk en tilsvarende straff i 2014, men anken deres ble avvist og de kunne ikke kjøpe før i 2016. Mens saken var under behandling sikret de seg Luis Suarez, Ivan Rakitic, Marc-Andre ter Stegen, Thomas Vermaelen, Claudio Bravo, Jeremy Mathieu og Alen Halilovic, ifølge the Independent.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]