– En av mine drømmer da jeg kom hit var å vinne Premier League

Mohamed Salah om ligatittelen og forholdet til Roberto Firmino.

22. feb 2019 kl 10.05 Arild Skjæveland

Liverpool drar til Old Trafford på søndag. Det er en stadion der Liverpool kun har tre seire de siste 15 årene. Ett poeng er nok til å ha overtaket i tittelkampen, med like mange kamper spilt som Manchester City.

Mohamed Salah ser frem til kampen, og har snakket om sin drøm om å vinne ligatittelen.

– Det er drømmen. En av mine drømmer da jeg kom til Liverpool var å vinne Premier League. Kanskje noen sa det var galskap, men jeg tenkte alltid på å komme hit og vinne Premier League, sier han til ESPN Brasil, i et intervju gjengitt av Liverpool Echo.

– Jeg sa det forrige sesong, jeg sa det i starten av denne sesongen, og nå er vi nære. Jeg håper at vi kan vinne tittelen, og vil gjøre vårt beste for å klare det.

Bare tre poeng på spill

Liverpool-spillerne har vært flinke til å snakke om én kamp av gangen denne sesongen.

– Det er press fordi du ønsker å kunne vinne Premier League.

– Nå er presset større fordi du er så nær avslutningen. Da blir presset større. Når alt kommer til alt, er det den neste kampen og de tre poengene som er viktige. Akkurat som i den første kampen i sesongen.

– Folk ser det ikke slik, men ser det som at «ok, det er press nå». I starten av sesongen måtte du vinne kampene for å ta poengene som gjør at du er i denne situasjonen nå. Så dersom du topper tabellen eller er på andreplass med en kamp til gode, så må du bevare roen og spille fotball.

Dersom de helrøde skulle tape, samtidig som Tottenham vinner tidlig lørdag, er Liverpool bak Manchester City på målforskjell og har Spurs helt opp i ryggen, to poeng bak. Men en trenger ikke ta sorgene på forskudd.

OM PRESSET:
OM PRESSET:  Mohamed Salah, er som sine lagkamerater, flink til å snakke om én kamp av gangen.

Forholdet til Firmino

Salah forteller at han snakker mye med Roberto Firmino i garderoben.

– Roberto sitter ved siden av meg i garderoben.Han snakker ikke så mye engelsk til de andre spillerne, men vi snakker sammen hver dag.

– Vi har spilt sammen i et år, og jeg tror han er den som har gitt meg flest målgivende, og jeg har gitt ham det samme. Vi spiller nære hverandre, og vet hvordan vi skal spille.

– Når fotballspillere spiller sammen vet de hvordan de skal spille, uansett hvilket språk som snakkes. Det betyr ikke så mye hvordan vi snakker sammen, men vi kjenner hverandre. Vi forventer bevegelsene til hverandre.

Liverpools bortekamp mot Manchester United spilles søndag kl. 15.05, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]