Dette er sesongens siste «friperiode»

Etter treningsleiren i Spania venter sju tøffe kamper på under fire uker.

12. feb 2019 kl 09.54 Marius Rabben

Nå er Liverpool-spillerne i Marbella for å ha en fire dager lang oppkjøring til sesonginnspurten. Treningsleiren på den spanske sørkysten begynner med en dobbeltøkt i dag.

Etter å ha begynt 2019 relativt rolig med seks ligarunder, hvorav tre på hjemmebane, og én FA-cupkamp i løpet av 37 dager, venter nå sju viktige kamper på 26 dager foran sesongens siste landslagspause.

Først ut er som kjent hjemmemøtet med Bayern München i Champions League. Det finner sted neste tirsdag, altså 10 dager etter tremålsseieren over Bournemouth. Foruten landslagsoppholdet er dette den lengste perioden mellom to røde kamper herfra og ut sesongen.

DEN KOMMENDE MÅNEDEN:
DEN KOMMENDE MÅNEDEN:  Slik er programmet til Liverpool etter oppholdet i Marbella.

Bayern, som hadde vinterferie fra 23. desember til 18. januar, spiller sin sjette kamp for året kommende fredag, borte mot Augsburg, og er i solid form med seier og minst tre mål i fire av de fem første.

Nordvestderby og Merseyside-derby

Så venter Manchester United på Old Trafford fem dager senere. De har ikke tapt siden turen til Anfield 16. desember, og Ole Gunnar Solskjær står med imponerende ti seire og én uavgjort på elleve kamper – før det første oppgjøret mot PSG i Champions League i kveld.

Tre dager etter nordvestderbyet kommer Watford, nok et formlag, på besøk. Kanaritrøyene vant 1–0 over Everton hjemme i helga, og har kun ett tap – borte mot Tottenham – på sine ni siste kamper.

Deretter åpnes mars måned med Merseyside-derbyet på Goodison Park. Mannskapet til Marco Silva har imidlertid fått en vanskelig start på 2019: Everton står nå med tre strake tap i ligaen og røk ut av FA-cupen i januar. De blå har bare plukket 6 av 21 poeng siden årsskiftet. Men Liverpool vet samtidig godt hvor vanskelig det har vært å spille på Goodison Park, med uavgjort i fem av de seks siste turene dit.

En uke senere kommer Burnley til Anfield. De fikk med seg 1–1 fra samme oppgjør forrige sesong, og Sean Dyches lag har ikke tapt på sine sju siste ligakamper. Det inkluderer blant annet 2–2 på Old Trafford i januar.

Returoppgjøret mot Bayern München finner så sted på Allianz Arena tre dager senere, før en bortekamp mot Fulham er den siste gjennomkjøringen før landslagspausen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]