Jakter historisk draktavtale

Fortsatt New Balance? Eller tar Adidas, Nike eller Puma over?

11. feb 2019 kl 20.52 Arve Vassbotten

Den nåværende avtalen med New Balance går ut etter neste sesong, og Liverpool skal være i gang med å forhandle om en ny avtale med det Boston-baserte selskapet.

Ifølge Liverpool Echo er det likevel ikke sikkert at det er New Balance som også leverer utstyret etter neste sesong. For klubben er også åpne for tilbud fra andre selskaper. Både Adidas, Nike og Puma blir nevnt i den sammenheng.

Men mest sannsynlig, uansett hvem leverandøren blir, så vil Liverpool slå alle tidligere rekorder når det kommer til utstyrsleverandør.

Fire klubber tjener mer

Dagens avtale er verdt rundt 45 millioner pund i sesongen, men med den nye avtalen tar Liverpool sikte på å klatre på lista over de beste utstyrsavtalene i Premier League.

I dag får Manchester United 75 millioner pund i året fra Adidas, Arsenal får 60 millioner pund fra Puma, Chelsea får 60 millioner pund fra Nike, mens Manchester City tjener 50 millioner pund fra Nike.

Foruten de gode resultatene de siste sesongene, spiller Liverpools enorme fanbase globalt inn, samt antall følgere på sosiale medier, og selvsagt at klubben er blant de mest sette på TV.

Fra 2020/2021-sesongen kan det dermed være at Liverpool-spillerne har en annen logo på høyre bryst.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]