Gomez vil være tilbake i mars

Midtstopperen vil være tilbake på banen om fire til seks uker.

8. feb 2019 kl 15.38 Arild Skjæveland

På mandag kom meldingen om at Joe Gomez har blitt operert, etter at beinbruddskaden hans ikke har leget slik Liverpool først hadde håpet.

Han skulle i utgangspunktet ha vært tilbake på banen i slutten av januar eller tidlig februar, men slik har det ikke gått. Da meldingen om operasjon først kom, ønsket ikke Liverpool å sette noe tidsperspektiv på når 21-åringen var tilbake. Det har Jürgen Klopp gjort i dag.

– Joe sin operasjon gikk ganske bra. Det er alltid vanskelig å si når noen er tilbake, men om fire til seks uker vil han kunne spille igjen. Forhåpentligvis stemmer det, sa Klopp på dagens pressekonferanse.

Kan miste åtte kamper

Siden Gomez ble taklet inn i reklameskiltene på Turf Moor av Ben Mee, har han mistet 10 ligakamper, én FA cupkamp, og én Champions League-kamp. Totalt kan han komme til å miste 20 kamper på grunn av skaden.

Han vil helt sikkert miste kampene mot Bournemouth, Bayern München, Manchester United, Watford og Everton. Det er fire uker og to dager til hjemmemøtet med Burnley, laget han skadet seg mot, men det virker ikke sannsynlig at han vil være klar til å gå rett inn på førstelaget til den kampen 10. mars dersom prognosene stemmer.

Kanskje rykter også bortekampen med Bayern München og kampen mot Fulham, før han kan håpe å være tilbake etter landslagspausen til hjemmekampen mot Tottenham 31. mars.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]