Håper å ha Gomez tilbake mot Tottenham

Liverpool har antydet en comeback-dato for Joe Gomez. Alex Oxlade-Chamberlain nærmer seg spill for U23-laget.

26. feb 2019 kl 23.45 Einar Kvande

James Pearce i Liverpool Echo skriver at Liverpool håper å ha Joe Gomez tilgjengelig for spill til kampen mot Tottenham om en drøy måned. Midtstopperen har vært ute med skade siden tidlig i desember. Nå forserer han rehabiliteringsprogrammet sitt utendørs på Melwood, bare tre uker etter at han måtte operere leggen på nytt etter benbruddet han fikk i kampen mot Burnley.

21-åringen vil gå glipp av kampene mot Watford, Everton, Burnley, Bayern München og Fulham, men bør være tilgjengelig for spill etter landskampene i mars, skriver Pearce.

– Jeg tror han vil være klar for spill etter landskampene, siteres Jürgen Klopp av lokalavisen.

– Dersom ingen andre blir skadet før den tid, vil vi ha skikkelige valgmuligheter. Joe gjør rehabiliteringen sin, og det ser bra ut. Han har stor fremgang. Han løper utendørs, og alle slike ting.

Ox trener 70% av mengden til de andre

Samtidig har Alex Oxlade-Chamberlain fått grønt lys til å involvere seg ytterligere i treningsøktene sammen med sine lagkamerater, 10 måneder etter at han ble alvorlig skadet i det ene kneet mot Roma på Anfield. Oxlade-Chamberlain vil trolig spille for Liverpool U23 før han betraktes som aktuell for førstelaget.

– Ox gjør 70% av lagets trening. Han trener for fullt, men ikke like mye som de andre. Han avslutter litt tidlig, og gjør andre ting isteden. Ting han behøver å gjøre, forklarer Klopp.

– Alle forventer at han skal få et tilbakeslag, men ingenting har skjedd ennå. Vi må få ham klar med tanke på hele karrieren hans, ikke bare med tanke på en enkelt kamp. Han ser bra ut på trening.

Forventer å ha Lovren tilbake mot Burnley

Klopp forventer å ha Dejan Lovren tilgjengelig mot Burnley om halvannen uke.

– Dejan ser bra ut, og vil nå starte med skikkelig trening. Han kan bli klar for spill etter Everton, uttaler Liverpool-manageren.

Unge Rhian Brewster er heller ikke så langt unna et comeback, etter å ha vært ute i over ett år grunnet ankel- og kneoperasjoner. Klopp antyder at London-gutten kan få sin seniordebut denne sesongen.

– Rhian ser bra ut, men er ikke på samme nivå som Ox ennå. Han løper mye utendørs, men han har vært ute lenge og er en ung gutt. Det hadde vært hyggelig om han hadde fått et minutt ute på banen, men det er ikke så viktig. Jeg håper Rhian blir 100% bra igjen, og i god form til preseason starter. Det må være målet for ham. Jeg vet ikke om han vil komme i spill igjen før denne sesongen er omme, men jeg ønsker ikke å lukke noen dører.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]