– Jeg har aldri spilt en kamp der jeg har fryktet noe eller noen

Andy Robertson om sin egen spillestil.

11. feb 2019 kl 22.31 Arve Vassbotten

– Min holdning når jeg går på banen har alltid vært å være fryktløs. Jeg har aldri spilt en kamp der jeg har fryktet noe eller noen, sier Andy Robertson i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Vi er i et spill der feil kan skje, og det handler om hvordan du takler det. Du er i et spill der du kan bli en helt. Og du må takle det også.

Andy Robertsons kronglete vei fra bunnen av skotsk fotball til toppen av Premier League er det skrevet mye om, og det er liten tvil om at den harde veien også har formet han som fotballspiller.

– En ting kan man alltid gjøre

– Jeg kan ikke si at jeg ikke har noe å tape, for innsatsen er så høy. Og spiller du under standarden din kan du miste plassen. Min holdning til å spille har alltid vært å være uredd, og forsøke å nyte hvert minutt og gi hundre prosent.

Min holdning til å spille har alltid vært å være uredd, og forsøke å nyte hvert minutt og gi hundre prosent.

– Jeg er realistisk, vi kan ikke spille på vårt høyeste nivå alle sammen i hver kamp. Men jeg har alltid tro på at vi kan gi hundre prosent. Noen kamper vil ikke alt fungere for deg, du har noen dårlige berøringer og feilberegner noen taklinger. Om du gir hundre prosent, så vil du fortsatt få kritikk og du vil fortsatt kritisere deg selv, men du vet likevel at du gjorde det vanskelig for motstanderen. Det er holdningen jeg alltid har hatt, og alltid vil ha.

Assistkonge blant forsvarsspillere

Lørdag fikk Andy Robertson sin åttende assist i årets sesong, da han hadde framspillet til Gini Wijnaldums scoring. Seks målgivende har han i Premier League. Han har allerede passert de fem han hadde totalt sist sesong, der en av dem var i Champions League.

Det at han nå har 11 assist i Premier League siden Liverpool-debuten i august 2017, gjør at han er den forsvarsspilleren i ligaen som har hatt flest målgivende siden han kom til klubben, skriver Liverpool Echo.

Ikke bare har han vært nest sist på ballen så mange ganger, han har også skapt hele 32 sjanser for Liverpool denne sesongen. Med det er han den Liverpool-spilleren som skaper mest hvis man ser bort fra de tre på topp, Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino.

Han er også den Liverpool-spilleren som har taklet mest, med 61 taklinger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]