– Jeg prøver å vinne noe i stedet for å være på treningsleir

Herbie Kane viser en offensiv mentalitet før han i kveld skal møte Premier League motstand i FA Cupen.

17. feb 2019 kl 09.54 Odd Sindre Tonning

Steven Gerrard pekte på ham og Trent Alexander-Arnold i sin biografi som spillere i Liverpool akademiet å holde ett øye med. I juli var han med på lang-listen over de 100 spillere som var nominerte til prisen som Europas gullgutt, sammen med Alexander-Arnold og Ben Woodburn fra Liverpool.

Herbie Kane er kanskje en spiller som har gått litt under radaren for mange, men denne sesongen har han levert varene på lån hos League One klubben Doncaster. Nå har han snakket med Mirror om hva fremtiden bringer.

Så opp til Gerrard

Herbie Kane (20), som beskriver seg selv som en boks-til-boks midtbane, har denne sesongen fått spille sine første kamper med senior fotball. Tidligere har han spilt for Liverpools aldersbestemte lag, der han mellom annet fikk spille under Steven Gerrard, en spiller han selv så opp til som yngre. Da Gerrard ga ut selvbiografien sin, var Kane en av spillerne Liverpool-legenden nevnte som en spesiell spiller.

– Jeg var fornøyd og veldig overrasket over å bli nevnt i boken. Jeg gikk umiddelbart og kjøpte en kopi til meg selv da jeg fikk høre at han hadde skrevet om meg. Bestemoren min kjøpte også boken, bare på grunn av det. Jeg kunne ikke tro at en så stor spiller som han snakket om meg på den måten, sier Kane.

– Når jeg spilte på midtbanen da jeg var yngre var han den typen spiller jeg så opp til på grunn av målene han han scoret og måten han spilte på. Med Gerrard som manager for U19 laget ga han meg råd og tips dersom jeg spurte. Han var veldig tilnærmelig og han var til god hjelp for alle sammen.

Jeg kunne ikke tro at en så stor spiller som han snakket om meg på den måten.Herbie Kane

Spiller for å vinne

Når Kane og Doncaster i ettermiddag skal spille mot Crystal Palace i FA Cupen, er dette en kamp Kane betegner som den største så langt i sin karriere. Oppladningen til kampen har skjedd samtidig som mange av spillerne på Liverpools ungdomslag har vært på Marbella sammen med resten av førstelaget og fått erfaring med de beste. Han er likevel ikke lei seg for at han gikk glipp av samlingen.

– Jeg ville 100 prosent heller være her i FA Cupen (enn på treningsleir). Jeg prøver å vinne noe, i stedet for å være borte på treningsleir. Jeg ønsker å vinne. Det er det jeg ser etter. Og jeg vil sannsynligvis si at dette er den største kampen i min karriere.

Men selv om dette kommer til å bli en stor kamp for unggutten, så kommer han ikke til å vise Crystal Palace noen respekt.

– Jeg går ut på banen og spiller og prøver å vinne. Jeg er ikke interessert i hvem vi spiller mot eller noe sånt. Jeg konsentrerer meg bare om meg selv og vårt lag, sier han.

Høster lovord

Kane har fått bevise hva han kan under sin tid i Doncaster, og han har på sine 28 ligakamper scoret fire ganger og står bokført med seks målgivende pasninger. I den lokale pressen har han høstet lovord helt fra første kamp han spilte.

– Han kom til Doncaster uten å ha spilt et eneste minutt senior-fotball, men allerede etter ti minutter kunne du se hvor spesiell han var. I debuten sin kunne du se han kjefte på kaptein Tommy Rowe for at han ikke tok opp nok plass, sier Liam Hoden i Doncaster Free Press til ThisisAnfield.com.

Når han tenker på veien fremover har spillere som Alexander-Arnold, som har slått gjennom på førstelaget etter å ha gått gradene hos Liverpools ungdomslag, gitt 20-åringen motivasjon til å tro at han også kan følge i høyrebackens fotspor.

I debuten sin kunne du se han kjefte på kaptein Tommy Rowe for at han ikke tok opp nok plass.Liam Hoden

– Jeg er veldig glad på hans vegne. Han har grepet hver sjanse han har fått, så kudos til han. Forhåpentligvis kan jeg snart bli med han. Når du ser spillere fra akademiet få sjansen sin, gir det meg troen og forhåpentligvis vil jeg kunne være en av dem snart.

I utgangspunktet skulle han bare være på lån i League One klubben frem til januar, men da han signerte sin nye kontrakt med Liverpool, forlenget han også lånet med Doncaster til ut sesongen. Dermed skal den sentrale midtbanespilleren være med å kjempe om avansement i cupen og opprykk fra League One. Foreløpig er de nummer seks i ligaen, og innehar med det den siste play-off plassen. Kane håper han kan være med å hjelpe klubben mot opprykk til det nest øverste nivået i England.

– Jeg spiller og gjør det ganske bra her i Doncaster. Manageren stoler på meg, og jeg ønsker å prøve å få Doncaster opp, så jeg er glad for å bli her ut sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]