To giganter venter i en utrolig viktig uke

På tirsdag venter Bayern München i åttendedelsfinale i Champions League, før Liverpool tar turen til Old Trafford på søndag for å møte Manchester United.

16. feb 2019 kl 10.58 Hans Christian Boge-Fredriksen

Liverpool går inn i en uke med to tøffe kamper som kan ha enormt mye å si for hele sesongen.

Når støvet legger seg over Old Trafford neste søndag ettermiddag kan de røde ha tre poengs luke på toppen av Premier League tabellen, og ha en fot i kvartfinalen i Champions League.James Pearce

Vil kjempe på begge fronter

Først venter altså Bayern München i den første kampen i åttendelsfinalen i Champions League. Dette blir første gang den tyske giganten gjester Anfield siden 1981.

Selv om Liverpool aller helst ønsker å hente hjem sitt første ligatrofé på 29 år er det ingen mulighet for å spare spillere i Champions League, ifølge svært troverdige James Pearce.

Fokuset nå ligger først og fremst på kampen mot Bayern München, før man kan rette fokuset mot Manchester United etter det.

Jürgen Klopp har stor tro på at han har en tropp som kan kjempe godt på begge fronter. I fjor kom Liverpool som kjent helt til finalen i Champions League, og de fleste er nok enige at laget er sterkere i år.

Målet er finale på Wanda Metropolitano i Madrid 1. juni.

Den vanskeligste kampen som gjenstår i ligaen

Fem dager etter kampen mot Bayern München tar Liverpool turen til Old Trafford. Ifølge Pearce er det den største ligakampen Liverpool spiller siden sesonginnspurten i 2014.

Samme dag spiller Manchester City ligacupfinale mot Chelsea, så Liverpool vil dermed ha like mange kamper spilt i ligaen som de lyseblå etter neste søndag.

Av de tolv kampene som gjenstår av Premier League-sesongen vil oppgjøret på Old Trafford være det tøffeste. Med seier eller uavgjort her vil Liverpool befeste sin posisjon på toppen av tabellen, mens ved tap vil initiativet igjen være hos Manchester City.

Liverpool rundspilte Manchester United i desember, i det som ble José Mourinho sin siste kamp som manager i klubben. Nå er det et helt annet lag som venter.

Siden Ole Gunnar Solskjær tok over managerstolen har Manchester United tatt imponerende 25 av 27 poeng. Nordmannen har for alvor fått troen tilbake i den røde delen av Manchester, og fansen er mye mer optimistiske inn i denne kampen enn de var før oppgjøret i desember.

Manchester United vil gjøre alt de kan for å unngå å se Jordan Henderson løfte Premier League-troféet i mai.

To enorme kamper mot to europeiske giganter venter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]