Drømmeinnhopp av Shaqiri

Xherdan Shaqiri kom inn fra benken og ble den store helten foran The Kop!

Søndag 16.des 1700 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Sky Sports / Tilskuere: 52908 / Dommer: Martin Atkinson

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
Manchester..LiverpoolInter..1-4Referat
Manchester..LiverpoolPL0-0Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Fabinho

Vurdert av: Einar KvandeAlisson Becker 6

Gjør ikke mer enn en feil, men den han gjør er til gjengjeld stor og forærer gjestene et mål. Innlegget til Lukaku bør en keeper av hans kaliber holde greit i fast grep, og det setter sitt preg på karakteren.

Nathaniel Clyne 6

Var veldig aktivt med fremover, men slurvet litt med returløpene. Avslørte at han var kamprusten når det gikk fort rundt ham, men kom likevel greit fra sin første ligakamp for sesongen.

Dejan Lovren 6

Kommer greit fra det i duellspillet, men kvalitetene på enkelte pasninger må han jobbe med.

Virgil van Dijk 7

Spiller med en herlig ro, og har godt overblikk. Samarbeidet med de øvrige i forsvarsrekka flyter uten plett å lyte. Vi hadde likevel en følelse av nederlenderen hadde hatt et gir til å gå på, om det hadde vært nødvendig.

Andy Robertson 8

Skottens herlige driv nedover venstreflanken drev United-forsvaret til vanvidd. Mottakene og timingen sitter, og han slo en rekke gode innlegg.

Fabinho 8

Spiller en tilnærmet perfekt førsteomgang, der han styrer midtbanen akkurat som han vil. Han var sterk i duellspillet, hadde gode gjenvinninger og ballfordelingen var også god. Slo en super målgivende pasning på det første målet. Senket seg et lite hakk etter pause.

Georginio Wijnaldum 8

Nederlenderen leverte en strålende kamp, der han stadig vant tilbake ballen, skjermet den, og slo den videre på enkelt vis. La hele tiden opp til små kombinasjoner med sine lagkamerater som fikk United-spillerne til å rive seg i håret fordi de aldri fikk tak i ballen.

Naby Keita 7

Afrikaneren løp og løp, og rev i stykker Uniteds forsøk på angrep. Fikk han ballen satte han umiddelbart fart fremover. Skal vi sette fingeren på noe, må det være sluttproduktet.

Sadio Mané 8

Senegaleseren scoring var verdt inngangspengene alene. Måten han tok ned Fabinhos pasning på brystet og behersket satte ballen mellom beina på De Gea går det ikke an å sette en prislapp på. Strålende kamp.

Mohamed Salah 6

Var den i angrepsrekka som var mest anonym i dag. Først på overtid kom han til en avlustning, som gikk over.

Roberto Firmino 7

Jobbet sokkene av seg gjennom hele kampen, og får lønn for strevet når han er nest siste Liverpool-spiller på den siste scoringen.

Jordan Henderson

Kom inn i sluttminuttene for å stabilisere midtbanen og trygge seieren.

Xherdan Shaqiri

Sjelden har vi vel sett et bedre innhopp av en spiller som bare fikk 20 minutter på banen. Scoret to mål takket være offensivt og oppofrende spill, ett med hvert bein, og jaktet hat-trick i sluttminuttene. Spilte ikke lenge nok til å få karakter.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Liverpool (4-3-3)Manchester United (3-5-2)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Vi kan ikke huske å ha sett Liverpool så overlegne i banespill i en kamp mot Manchester United noen gang tidligere. Tomålsseieren var minst et par mål for liten. Innbytter Xherdan Shaqiri scoret etter bare 144 sekunder på banen, og jaktet hat-trick i sluttminuttene.

  Hele Liverpools lag skal ha honnør for å regelrett ha pisset på Manchester United gjennom samfulle 93 minutter, og Liverpool fikk også en bonus i form av en grei gjennomkjøring for Nathaniel Clyne, som fikk sine første 90 minutter i Premier League denne sesongen.

  Gjestene manglet både plan, utførelse og vilje, og kampen dokumenterte at havet mellom de to lagene er minst så stort som de 19 poengene etter 17 kamper viser.

  Resultatet betyr også at Liverpool klatret forbi Manchester City og opp på tabelltopp igjen.

 2. Andre omgang

 3. Slutt!90'

  Tilbake på tabelltoppen!Liverpool triller ballen seg imellom og venter på sluttsignalet. Full kontroll idet Atkinson blåser av!
 4. Dupper for sent Mohamed Salah90'

  Salah sikter på høyre kryss, men ballen lander på nettaket fra 20 meter.
 5. I nettveggen Roberto Firmino90'

  Bobby prøver å sette prikken over i-en foran The Kop, men treffer på feil side av stolpen med et lavt skudd.
 6. Tre minutter i tillegg90'

 7. Over fra Hendo Jordan Henderson90'

  Hjemmefansen jubler for hver pasning nå. Liverpool-spillerne koser seg med ballen, kombinerer seg fremover og kommer inn i United-boksen. Under press forsøker Henderson å skyte med venstre, men ballen går et godt stykke over.
 8. Langt mot Lukaku86'

  Men det er for dårlig presisjon fra United, og det blir rød femmeter. Eminent stemning på Anfield nå!
 9. Siste United-bytte Inn: Juan Mata (Ut: Jesse Lingard)85'

 10. Av banen til stående applaus Inn: Jordan Henderson (Ut: Sadio Mané)84'

  Kampens første målscorer går av.
 11. Nok en Shaqiri-scoring! Målscorer: Xherdan Shaqiri80'

  Shaq Attack!Liverpool fortsetter å være offensive, og det lønner seg: Shaqiri får ballen på 17–18 meter og skyter hardt på direkten. Den går igjen via en motspiller før den passerer De Gea, og Liverpool kan juble for kveldens tredje!
 12. Martial inn Inn: Anthony Martial (Ut: Ander Herrera)79'

 13. For et innhopp! Målscorer: Xherdan Shaqiri73'

  Shaqiri scorer foran The Kop!Mané rykker seg fri ned mot dødlinja, kommer inn i boksen og slår lavt inn mot Salah. De Gea får den ut av femmeteren, men ikke lenger bort enn til at Clyne og Shaqiri øyner skuddmuligheten. Sistnevnte roper og griper sjansen med høyrefoten: Skuddet går via både Young og tverrliggeren, men gir Liverpool ledelsen!
 14. Langskudd fra Fabinho Fabinho71'

  Brassen får god trøkk i skuddet fra nærmere 30 meter, men ballen går rett på keeper.
 15. Klopps første trekk Inn: Xherdan Shaqiri (Ut: Naby Keita)70'

  Det blir en endring på midtbanen.
 16. Rett på keeper Georginio Wijnaldum69'

  Gini prøver å skyte fra distanse. Enkelt for De Gea.
 17. Kontringsforsøk68'

  En svak pasning av Fellaini gir de røde muligheten, og de kommer lynkjapt fremover, men innlegget fra Mané er upresist.
 18. Holder unna to cornere imot67'

  United får to cornere på rappen etter Robertsons viktige involvering. Begge ender uten farligheter.
 19. Robbo hindrer Fellaini64'

  Skummelt innlegg fra venstre mot den høyreiste hodespesialisten, men Robertson er våken, følger med og stusser ballen forbi.
 20. Ny blokkering Virgil van Dijk63'

  Van Dijk står bra plassert og skyter på direkten med venstrefoten fra 14–15 meter. Hardt, men det blokkeres. Det var Liverpools totalt 25. avslutning så langt.
 21. En ny cornervariant62'

  Ballen spilles lavt til Salah i boksen, som vender opp og slår inn mot Lovren på bakre. Headingen stoppes – til ny corner. Liverpool opprettholder trykket.
 22. Van Dijk hamrer løs61'

  Anfield roper på skudd fra nærmere 30 meter, og stopperkjempen lytter, men ballen fyker rett inn i nærmeste motstander.
 23. Clyne prøver lykken – to ganger57'

  Det er over 30 meter fra mål at den spillesugne backen klemmer til. Først går skuddet via en bortespiller til corner, så prøver han igjen etter hjørnesparket, men nå treffer han en medspiller som gjør at det blir femmeter. Klopp er ikke særlig fornøyd med det siste langskuddet.
 24. Robbo med stort rom56'

  Får ballen på venstresiden, drar av en mann, men så stoppes han. Liverpool fortsetter å være det spillemessig førende laget.
 25. Dobbeltsjanse for vertene Roberto Firmino52'

  Firmino danser rundt med flere United-spillere rundt seg i boksen, finner rom og rapper til. De Gea redder, og Keïta forsøker å avslutte på returen fra kloss hold, men takles. Corner.
 26. Sikter på Keïta49'

  Mané kommer seg ned til dødlinja og slår inn mot Keïta i boksen, men United får avverget. Liverpool har tatt initiativet også i denne omgangen.
 27. Clyne-innlegg stoppes47'

  Mané venter på Clyne som dundrer forbi på høyresiden og får ballen. Innleggsforsøket stoppes av en taklende Young, som også vinner femmeter.
 28. Liverpool sparker i gang 2. omgang46'

  De neste tre kvarterene angriper rødtrøyene mot The Kop End.
 29. Bytte i pausen Inn: Marouane Fellaini (Ut: Diogo Dalot)46'

  United med en endring.
 30. Pausereferat

  Liverpool kom godt ut fra startblokkene og presset Manchester United bakover på banen i den første halvdelen av første omgang. De røde hadde flere halvsjanser før ballen endelig satt i nota etter 24 minutter. Scoringen kom på en meget godt lagt ball fra Fabinho inn mellom back og stopper, og der dukket Sadio Mané opp, dempet ballen elegant på brystet, før han behersket satte ballen mellom beina på en utrusende De Gea.

  I det man ventet på at vertene skulle doble ledelsen, scoret Manchester United ut av ingenting. Lukaku fikk komme til et innlegg fra venstre, og plutselig fikk Alisson Becker såpe på fingrene og slapp ballen rett i beina til Jesse Lingard, som enkelt kunne sette ballen over den liggende Liverpool-keeperen og i mål.

  Liverpool trykket på for å få et nytt ledermål før pause, men klarte det ikke. Den mest fremtredende på Liverpool de første 45 minuttene var Fabinho, som spilte en knallomgang, og også fikk sin første målgivende for Liverpool. I tillegg var han sterk i duellspillet, hadde gode gjenvinninger og klarte å styre spillet på en forbilledlig måte.

 31. Første omgang

 32. Pause!45'

  Tiden går til et par innkast i overtiden, og dommeren blåser etter hvert for pause.
 33. To minutter legges til45'

 34. Mané i offside Sadio Mané45'

  Fabinho finner Mané igjen bak forsvaret, men assistentdommeren er oppe med flagget. Klar offside.
 35. Liverpool etablerer seg på Uniteds halvdel44'

  Spiller seg tålmodig fremover. United ligger kompakt og venter på kontringsmuligheter.
 36. Alisson holder Ander Herrera42'

  Herrera prøver seg med et langskudd. Denne gangen er Alisson sikker med kula.
 37. Vitamininnsprøytning for gjestene41'

  Mourinhos menn spiller bedre, står høyere og vil tilsynelatende litt mer nå, etter å ha vært nest best på det aller meste frem til nå.
 38. Kort for Uniteds spiss Romelu Lukaku39'

  Kommer inn i en takling på Keïta i stor fart.
 39. Mané prøver venstrefoten Sadio Mané37'

  Skuddet fra utsiden av 16-meteren er enkelt å redde for De Gea.
 40. Heldig utlikning Målscorer: Jesse Lingard33'

  Alisson mister ballen ...Sisteskansen har tilsynelatende full kontroll på et innlegg fra venstre, men glipper ballen som ruller rett ut i farlig område i boksen. Der dukker Lingard lynhurtig opp og setter inn 1–1 foran The Kop.
 41. Høster applaus31'

  Lovren viser først arbeidsvilje når han henger på og takler Rashford midt på banen, og noen sekunder senere håndterer Van Dijk, Alisson og Fabinho en situasjon strålende mot Lukaku.
 42. Kjempesjanse fra kloss hold Dejan Lovren26'

  Lovren får muligheten etter et frisparkinnlegg fra venstre, men stopperen skyter over på halvspretten – før han klippes ned og blir liggende noen sekunder.
 43. Feller Robertson Diogo Dalot26'

  United-backen belønnes med kort.
 44. Kjempescoring av Sadio! Målscorer: Sadio Mané (Assist: Fabinho)24'

  Og for en pasning av Fabinho!Det er en utsøkt Fabinho-chip over forsvaret til Mané på løp inn i boksen. Mesterlig tar sistnevnte ballen ned på kassa, og setter behersket og bestemt inn ledermålet.
 45. Robbo med kontroll21'

  Dalot forsøker å komme seg rundt på høyresiden for å slå inn, men klarer ikke å passere Robertson. Godt forsvarsspill.
 46. Corner til Liverpool gir frispark til United20'

  Rashford får tak i ballen ved første stolpe og felles på vei ut av boksen.
 47. Liverpool styrer kampen18'

  Det har vært noen roligere minutter nå, men det er vertene som fortsatt har ballen klart mest og som oftest befinner seg på motstanderens halvdel.
 48. Over fra Firmino Roberto Firmino14'

  Nytt forsøk av Bobby, men denne gangen et stykke over fra skrått hold.
 49. 72 prosent ballinnehav12'

  Liverpool med klart mest ballkontakt så langt.
 50. Rødt press11'

  Liverpool har initiativet, står høyt og gir United problemer. Young står riktig plassert ved streken etter corner og får en avslutning på seg.
 51. Stor mulighet Fabinho9'

  Lindelöf surrer og mister ballen på egen halvdel. Liverpool angriper lynkjapt, og Salah kommer sedvanlig inn fra høyresiden i boksen, men en svak berøring gjør at han ikke får avsluttet. Ballen rulles videre til Mané, men avslutningen blokkeres. Fabinho prøver seg fra 20 meter et par sekunder senere, og skuddet går via en motspiller og like utenfor.
 52. De Gea redder Roberto Firmino7'

  Godt forsøk av Bobby!Firmino finner en åpning på ca. 25 meters hold og klemmer til med venstrefoten. Skuddet er lavt og hardt, og De Gea er raskt nede og redder. Mané plukker returen nede ved dødlinja, men innlegget mot Salah stoppes med en dristig takling i boksen.
 53. Annullert for offside Romelu Lukaku4'

  United får ballen i nettet, men det vinkes av. Et Young-frispark skrus rett i mål, men Lukaku i klar offside sparker etter ballen og forstyrrer Alisson.
 54. Ufarlig corner3'

  Corneren klareres. I bølge nummer to står United kompakt og forhindrer farligheter.
 55. Skudd til corner2'

  Vertene angriper og Salah får ballen på Uniteds halvdel. Han spiller ut til Firmino på høyre, og skuddet kommer tidlig. Via en forsvarer til hjørnespark.
 56. Offensivt fra start2'

  United flytter frem spillere og står høyt i åpningsminuttet. Etter en offside tar Liverpool over ballen.
 57. Bortelaget tar avspark1'

  Kampen er i gang!Liverpool angriper mot Anfield Road End i 1. omgang.
 58. "You'll Never Walk Alone" runger utover0'

  Det bygger seg opp i sekundene før avspark.
 59. En sen endring på United-laget0'

  Eric Bailly har kommet inn i startelleveren. Chris Smalling pådro seg en skade under oppvarmingen.
 60. Lagene har kommet inn på banen0'

  Ypperlig stemning på et mekkfullt Anfield.
 61. Før kampen

  Liverpool må klare seg uten forsvarstrioen Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez og Joël Matip mot Manchester United. Gjestene fra Manchester har også en del skader, men har det siste døgnet fått positive nyheter når det gjelder Victor Lindelöf, Chris Smalling, Antony Martial, Luke Shaw, Mateo Darmian og Diogo Dalot.

  Foran dagens kamp har Liverpool bare sluppet inn 6 mål på 16 ligakamper. Færrest av alle i Premier League. Motstander Manchester United har sluppet inn hele 26 mål, altså 20 mål mær på 16 kamper!

  Dersom kampen ender 0-0 vil det bare være andre gang i klubbens historie at Liverpool spiller tre målløse ligakamper på Anfield mot samme lag i tre påfølgende sesonger. Forrige gang var mot Tottenham fra 1969 til 1971.

  Liverpools lag: Alisson, Clyne, Lovren, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Keita, Mane, Salah, Firmino

  Reserver: Mignolet, Henderson, Sturridge, Moreno, Lallana, Shaqiri, Camacho

  James Milner er ute på grunn av en muskelskade, melder James Pearce i Liverpool Echo.

  Nathaniel Clyne starter sin første Premier League-kamp for sesongen. Høyrebacken erstatter skadede Trent Alexander-Arnold i forsvarsrekka, siden James Milner ikke er med i troppen for å være føre var på grunn av et muskelproblem.

  Jürgen Klopp gjør fire endringer til startoppstillingen, da Dejan Lovren, Fabinho og Naby Keita er i startelleveren også.

  – Milner følet litt på en muskelskade, så vi kan ikke ta noen risiko, slik er det bare, uttaler Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com foran kampstart.

  – Clyne er så klar han kan få blitt. Han er en spiller av høy klasse, la Liverpool-manageren til.

  – Han har ikke spilt på en stund, det er sant. Han var skadet, og vi hadde andre muligheter i den posisjonen. Det er slik livet er noen ganger. Det er ikke rettferdig, men det var situasjonen.

  – Han har trent uten å klage mesteparten av tiden. De siste 2-3 ukene har han hatt et par problemer, men han er tilgjengelig nå. Han er skadefri. Fysisk er han klar. Jeg spurte ham hvordan det gikk, og han sa at adrenalinet vil hjelpe ham.

  – Nestemann på lista er Rafa Camacho. Jeg hadde stilt med ham også. Han er et godt alternativ, og han er på benken. Så lenge vi har valgmuligheter, er alt bra.


Skrevet av: Marius Rabben m_rabben
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+