Klopp har frist til fredag med å svare på nye anklager

Fotballforbundet har opprettet sak mot Jürgen Klopp for kommentarene etter kampen mot West Ham.

13. feb 2019 kl 19.26 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp ble onsdag anklaget av fotballforbundet for brudd på regel E3, på grunn av kommentarer han hadde om dommer Kevin Friend i intervjuet etter Liverpools kamp mot West Ham 3. februar.

The FA mener dermed at han har satt spørsmålstegn ved integriteten til dommeren eller at han har antydet noe i den retning, heter det fra FA Spokesperson på Twitter.

Risikerer ny bot

Klopp har til klokka 18 på fredag til å svare på anklagene.

James Pearce i Liverpool Echo skriver på Twitter at Klopp sannsynligvis risikerer en ny bot.

Klopp fikk en bot på 8000 pund og ble advart om sin fremtidige oppførsel av fotballforbundet så sent som i desember, da han løp inn på banen etter Liverpools sene vinnermål i lokaloppgjøret mot Everton.

Preget av tidlig feil

Klopp var kritisk til prestasjonene til dommer Kevin Friend etter kampen mot West Ham, som endte 1-1.

Liverpool-manageren mente at Friends dømming var preget av feilen som dommerne gjorde i forkant av Sadio Manés 1-0 scoring, hvor det ikke ble vinket på en offsideplassert James Milner, som slo det målgivende innlegget. Klopp mente at denne tabben førte til at det ble dømt til fordel for West Ham i andre omgang.

– Han fikk høre at målet vårt var offside, det er jeg ganske sikker på. I 50-50 situasjoner ble det hele tiden frispark til motstanderen, noe som gjorde livet vanskeligere for oss, sa Klopp etter kampen.

– Dersom jeg visste at jeg hadde gjort en stor feil i første omgang, er det en menneskelig reaksjon å ikke ville la avstanden bli større. Dommere er bare mennesker de også, så jeg forstår det, men jeg gjorde ikke det under kampens gang, for jeg ante ikke at målet vårt var offside, forklarte tyskeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]