Klopp må forklare seg

Det engelske fotballforbundet har bedt Jürgen Klopp om å forklare bemerkningene han kom med om dommer Kevin Friend.

5. feb 2019 kl 16.30 Einar Kvande

Liverpool Echo melder at det engelske fotballforbundet har bedt om en skriftlig forklaring fra Liverpool-manageren etter Liverpools uavgjortkamp mot West Ham på London Stadium. Jürgen Klopp risikerer dermed å få sin andre disiplinærstraff for sesongen.

Klopp var kritisk til Friends dømming etter en frustrerende kveld i London. Liverpool-manageren mente at Friends dømming var preget av feilen som dommerne gjorde i forkant av Sadio Manés 1-0 scoring, hvor det ikke ble vinket på en offsideplassert James Milner, som slo det målgivende innlegget. Klopp mente at denne tabben førte til at det ble dømt til fordel for West Ham i andre omgang.

– Menneskelig reaksjon

– Han fikk høre at målet vårt var offside, det er jeg ganske sikker på. I 50-50 situasjoner ble det hele tiden frispark til motstanderen, noe som gjorde livet vanskeligere for oss, sa Klopp etter kampen.

– Dersom jeg visste at jeg hadde gjort en stor feil i første omgang, er det en menneskelig reaksjon å ikke ville la avstanden bli større. Dommere er bare mennesker de også, så jeg forstår det, men jeg gjorde ikke det under kampens gang, for jeg ante ikke at målet vårt var offside, forklarte tyskeren.

Managere har ikke lov til å antyde at dommere har tatt parti eller sette spørsmålstegn ved integriteten til dommertrioen. Det er ikke noen bestemt straff for brudd på disse reglene, og fotballforbundet kan komme til å ta hensyn til flere ulike faktorer, som for eksempel en managers tidligere disiplinærhistorie, skriver James Pearce i Echo.

Klopp fikk en bot på 8000 pund og ble advart om sin fremtidige oppførsel av fotballforbundet så sent som i desember, da han løp inn på banen etter Liverpools sene vinnermål i lokaloppgjøret mot Everton.