The Times:«Liverpool har ingen planer om å bruke like store summer på spillere til sommeren»

Velinformert journalist spår en betydelig roligere transfersommer på Anfield i 2019 enn i 2018.

6. feb 2019 kl 15.26 Einar Kvande

Sommeren 2018 brukte Liverpool 67 millioner pund på Alisson Becker, 53 millioner pund på Naby Keita, drøye 40 millioner pund på Fabinho og 13 millioner pund på Xherdan Shaqiri. Mye av dette ble finansiert gjennom salget av Philippe Coutinho.

Ifølge Paul Joyce i The Timesfår vi ingen repetisjon av denne pengebruken kommende sommer.

«Liverpool har ingen planer om å bruke like mye penger som under transfervinduet forrige sommer, men det vil bli interessant å se om den holdningen endrer seg», skriver Joyce, samtidig som han påpeker at Virgil van Dijk trenger en pålitelig partner ved siden av seg i midtforsvaret.

Kritisk til Citys kreative regnskapsføring

Joyce er samtidig sterkt kritisk til pengebruken til Manchester City, og mener at man på Etihad ikke har klart å komme med noen god forklaring til UEFA etter at klubben ble satt under etterforskning for påstått manipulasjon av sponsorinntekter. UEFA etterforsker påstander publisert av Football Leaks, som hevder at nesten 60 millioner pund i sponsorinntekter i realiteten ble sprøytet inn i av klubbens eiere.

Dette er et tema som også opptar Liverpools eiere, men Joyce mener at FSG har vært svake som ikke har uttalt seg klarere om Citys påståtte brudd på FFP-reglementet.

«Det har vært Jürgen Klopp som har måttet uttale seg om dette. Han har sagt at FFP er en bra ting dersom UEFA virkelig håndhever reglene, om det viser seg at City har brutt dem. Dette burde ikke være Klopps oppgave», mener Joyce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]