West Ham har startet etterforskning etter at Mohamed Salah ble utsatt for rasisme på London Stadium

Mohamed Salah ble utsatt for rasisme av en West Ham-supporter, da Liverpool-spilleren skulle ta en corner.

6. feb 2019 kl 14.42 Einar Kvande

West Ham har startet etterforskning etter at et filmopptak dukket opp på sosiale medier, melder Liverpool Echo.

I opptaket hører man tydelig en hjemmesupporter som roper: «Salah you f****** Muslim. F****** Muslim c***.»

Sádat Yazdani, som delte videoen på Twitter, fordømmer handlingen og skriver: «Jeg gikk for å se West Ham mot Liverpool, og ble sjokkert over det jeg hørte. Folk som dette fortjener ikke å tilhøre samfunnet vårt, og burde i alle fall ikke få gå på fotballkamper.»

Fotballforbundet er klar over hendelsen

En talsmann for West Ham United bekrefter overfor Echo at London-klubben er klar over det som har skjedd, og klubben har startet en etterforskning av saken. Det engelske fotballforbundet har også bekreftet at de er klar over hendelsen, og har bedt West Ham handle raskt.

«I West Ham har vi nulltoleranse for enhver form for vold eller upassende oppførsel. Vi er en inkluderende fotballklubb. Uansett alder, rase, religion, tro, sivilstatus, kjønn, seksuell legning eller funksjonshemming, så er alle velkomne på London Stadium», siteres talsmannen for West Ham.

«Dersom noen som har begått en slik handling blir identifisert, vil vi oppgi personopplysningene til politiet, og vedkommende vil bli utestengt fra London Stadium på livstid», legger talsmannen til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]