– Målene i de to siste kampene kom ikke på grunn av forsvarsrekka

– Jeg må bruke det jeg har, sier Jürgen Klopp.

9. feb 2019 kl 12.41 Arild Skjæveland

Liverpool har bare holdt nullen i én kamp av de siste sju, etter at laget hadde det desidert beste forsvaret i England i første halvdel av sesongen.

Skader på Trent Alexander-Arnold, Joel Matip, Dejan Lovren og Joe Gomez har gjort ting problematisk for Jürgen Klopp, som har brukt både Jordan Henderson og James Milner på høyreback i de siste tre kampene.

– Det er aldri bra om du må gjøre endringer, men målene vi har sluppet inn har ikke vært på grunn av endringene i forsvarsrekken, sier Klopp.

Jürgen Klopp vil ikke skylde på forsvarsrekka for de to siste baklengsmålene mot Leicester City og West Ham, som kom etter dødball.

– Dersom du ser på målene og analyserer de, så har ikke målene mot West Ham og Leicester kommet på grunn av forsvarsrekka. Det er sannheten, 100 prosent. Målene mot Palace, ja kanskje. Vi måtte endre mye i den kampen, og fikk en utvisning.

Bruker det han har

Klopp mener laget hans har mer å gå på – også i kampene de har vunnet denne sesongen.

– Det er alltid bedre dersom du kan ha sju-åtte spillere som alltid spiller, og endre tre-fire og holde det slik.

Men hvem har en slik situasjon hele tiden? Vi har alltid hatt en lagoppstilling som har vært i stand til å gjøre det bedre enn vi har gjort.

– Det var det samme i kampene vi vant. Selv dersom du vinner en kamp, så kan du tenke på hvordan det kunne ha vært den perfekte kamp, men ingen hører etter da. Da er det «hvem bryr seg - du har vunnet og neste kamp kommer».

– Nå ønsker alle forklaringer. «Hvorfor gjorde du det?» men vi kan ikke endre ting og gjøre slik at spillere som ikke er tilgjengelig er tilgjengelig. Vi bruker det vi har.

Liverpool - Bournemouth spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium

Har du innspill til journalisten?
[email protected]