– Stor energiinnsprøytning med meldinger fra Klopp

Harry Wilson har denne sesongen storspilt på utlån hos Derby i Championship, og håper han kan spille seg til en fast plass hos Liverpool i fremtiden.

15. feb 2019 kl 00.23 Odd Sindre Tonning

Den walisiske landslagsspilleren har tidligere vært på utlån i Hull og Crewe Alexandra, og denne sesongen har han virkelig gjort seg bemerket i Derby-drakten i Championship. Wilson står bokført med 12 scoringer denne sesongen, hvorav syv av dem har blitt scoret fra utenfor boksen. Ingen andre spillere kan skryte av et tilsvarende tall på Englands nest øverste nivå.

Får meldinger fra Klopp

Og blant de mange perlene Wilson har nettet denne sesongen er det kanskje frisparket mot Manchester United i ligacupen som vekker de beste minnene.

– Jeg innså ikke at målet mitt mot Manchester United var så bra som det var, fordi jeg snudde meg for å feire. Det var ikke før jeg var tilbake på bussen at jeg så det på Twitter og så bevegelsen jeg fikk på ballen. Når det i tillegg var på Old Trafford gjorde det alt mer speiselt, sier han til Daily Mail.

Og denne scoringen var det flere som la merke til.

– Klopp sendte meg en melding og sa at han hadde sett kampen, og at han var fornøyd med forestillingen og målet. For noen uker siden fikk jeg en ny melding der det stod: «Godt resultat, flott mål – Fortsett sånn!». Når du får de meldingene er det en stor energiinnsprøytning. Du vet at du ikke er glemt.

Oppringt av Ian Rush

Også da han fikk beskjed om at han var innkalt til landslagsoppdrag med Wales skjedde det over telefonen. Wilson forteller om at han lå i sengen sin og så på TV da et ukjent nummer ringte.

– Jeg svarer vanligvis ikke når ukjente nummer ringer meg, men noe sa meg at jeg burde ta den, og det viste seg at det var Ian Rush som ringte. Jeg tenkte «hva skal jeg kalle ham? Ian? Rushy?» Jeg visste virkelig ikke. Så fortalte han meg at Chris Coleman ønsket at jeg skulle være med Wales-troppen til Cardiff, og at de sendte en bil etter meg. Jeg kunne ikke tro det.

Han endte opp med å få debuten sin mot Belgia, mot spillere som Kevin De Bruyne og Eden Hazard, i en kamp som endte 1-1. Siden den gangen har han spilt ytterligere syv landskamper og scoret to mål. Nå gjenstår det bare å slå gjennom på førstelaget til Liverpool.

– Hovedfokuset denne sesongen er å rykke opp med Derby, men mitt mål er å spille for Liverpool. Jeg har alltid følt meg som en Liverpool spiller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]