FA Youth Cup onsdag kveld:Møter et lag som ikke har tapt denne sesongen

U18-mannskapet tar imot Wigan i 5. runde av ungdomscupen.

12. feb 2019 kl 12.29 Marius Rabben

– Dette er en tøff utfordring, sier Liverpool-trener Barry Lewtas i forkant av oppgjøret.

Ubeseirede Wigan spiller på nivået under de røde, i Youth Alliance League, men har imponert stort i sin gruppe B og innehar en suveren førsteplass med 14 seire på 15 kamper og 55–11 i målforskjell. I ligacupen står de med full pott på fire kamper i gruppespillet.

I FA Youth Cup knuste de Hull i 4. runde, med 6–2 på bortebane, og har tidligere slått ut Wolves borte. Nå venter Liverpool på Swansway Stadium, hjemmebanen til Chester FC, onsdag kveld.

Liverpool har tatt seg til 5. runde etter 3–2 over Portsmouth i desember og solide 4–0 over Accrington Stanley forrige måned. I serien, U18 Premier League, ligger rødtrøyene likt på poeng (31) og bak på målforskjell (+18 mot +26) med Everton, men har én kamp til gode.

Det er særlig angrepsduoen som har markert seg for U18-laget denne sesongen: Bobby Duncan har storspilt etter overgangen fra Manchester City i fjor sommer, og sammen med Paul Glatzel har de alle turneringer inkludert stått for hele 41 scoringer seg imellom.

MÅLMASKINER:
MÅLMASKINER:  Bobby Duncan og Paul Glatzel har virkelig vist seg frem for U18 denne sesongen.

– Hver runde er en finale

Nå jakter de røde på sin første triumf i FA Youth Cup siden 2007.

– Jeg har sagt til guttene at vi må behandle hver runde som om det er en cupfinale, for vi ryker ut dersom vi ikke gjør det, fortsetter Lewtas.

Wigan har imponert stort i 2018/2019, og U18-treneren sier at hans gutter følgelig må fremstå bedre enn noen lag gjestene har møtt denne sesongen.

– Vi vet de er et godt lag som ikke har tapt denne sesongen. De ligger komfortabelt på tabelltoppen, de scorer mye mål, så vi vet hva vi står overfor.

– De har noen gutter som tidligere har spilt for oss, og som nok ønsker å ta oss, så det er en skikkelig spennende kamp som vi gleder oss til. Vi skal respektere Wigan Athletic, og vi skal være godt forberedt. Vi har en veldig fin gruppe med unge spillere her, og det er bra konkurranse om plassene og alle pusher hverandre.

Oppgjøret har avspark onsdag kl. 20 norsk tid og vises direkte for abonnementer på LFCTV GO.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]