Har erstattet «talentgruppa» med ny ordning

Pepijn Lijnders fortsetter å være bindeleddet mellom akademiet og førstelaget, men det er gjort endringer på hvordan spillerne blir hentet til opp fra akademiet.

29. jan 2019 kl 09.14 Arve Vassbotten

Mens Liverpool jakter Premier League-tittelen, bygges det også for framtiden i Liverpool om dagen.

I Kirkby er nemlig arbeidet med det nye treningsanlegget som skal samle både akademiet og førstelaget i gang. 50 millioner pund blir brukt på anlegget som skal stå ferdig sommeren 2020.

Eierne har stor interesse

Jürgen Klopp ga Curtis Jones, Rafa Camacho og Ki-Jana Hoever sjansen i FA-cupen mot Wolves, men akademiets direktør Alex Inglethorpe roser også Fenway Sports Group (FSG) for arbeidet som nå gjøres rundt de 170 ungguttene på akademiet.

– Mike Gordon (president i FSG) har vært en enorm støtte til akademiet. Han er veldig tett på og støtter oss fullstendig. Eierne har en stor interesse av det som skjer her. Men de spør meg aldri hvor U23 er i ligaen eller hvordan U18 gjør det i cupene. Alt handler om utvikling og få spillere til å hjelpe førstelaget. Det eneste spørsmålet de stiller meg er: «hvem er nestemann?», sier Inglethorpe til Liverpool Echo.

AKADEMIDIREKTØREN:
AKADEMIDIREKTØREN:  Alex Inglethorpe.

Han mener det å redusere avstanden, som i dag er rundt en mil, mellom akademiet og førstelagsspillerne vil få mye å si for framtiden. Men han understreker også at de allerede har etablert det som er viktigere enn fysiske bygninger, nemlig god kommunikasjon og tillit mellom de ulike avdelingene.

Lijnders i daglig kontakt

Pep Lijnders fortsetter å være bindeleddet mellom klubbens to baser i Kirkby og på Melwood, selv om han nå er forfremmet til assistent manager.

«BROBYGGEREN»:
«BROBYGGEREN»:  Pep Lijnders var en viktig mann for å «korte ned» avstanden mellom akademiet i Kirkby og førstelaget i Melwood i sin første periode i klubben, og har beholdt den oppgaven også nå som assistent manager.

Nederlenderen hadde tidligere ansvaret for «talentgruppen», der unggutter fikk trene foran Klopp på Melwood en gang i uka. Hver uke tok han med seg 12 spillere fra U15 til U19 til Melwood for å trene. Trent Alexander-Arnold, Ben Woodburn og Ovie Ejaria er blant spillerne som ble introdusert for førstelaget gjennom «talengruppa».

Men det har endret seg noe denne sesongen, og spillerne som kommer til Melwood spiller nå i større grad sammen med førstelagsspillerne og ikke på siden av dem.

– Pep tar kontakt på daglig basis, og forteller hvor mange spillere han trenger på Melwood. Det er kommet til et punkt nå, der det er en fin flyt av talenter som drar til Melwood på regelmessig basis, så det som en gang var «talentgruppa» skjer organisk nå. Det er mest av alt takket være Pep, Peter Krawietz og manageren selvsagt, sier Inglethorpe.

– Noen spillere har ikke fått spilt kamper med U23 denne sesongen fordi de har trent med førstelaget. Det er positivt. Vi vil heller ha dem på Melwood for å være ærlig, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]