– Trent Alexander-Arnold skilte seg ut med en gang

Michael Beale merket seg Liverpools høyreback på første arbeidsdag.

28. jan 2019 kl 20.20 Arild Skjæveland

Michael Beale kom til Liverpools akademi i 2012 etter å ha vært i Chelsea i ti år. På sin første arbeidsdag for sju år siden merket han seg spiller på høyrebacken.

– Jeg husker at jeg dro for å se U14-laget møte Manchester United på min første arbeidsdag. De vant 4-1, og på høyreback var det en gutt som skilte seg ut med en gang. Det var Trent. Han var litt uberegnelig. I det ene øyeblikk kunne han ikke ta imot ballen. I det neste kunne han vende bort to spillere og slå et fantastisk innlegg. Han var så energisk, og jeg likte ham, skriver Michael Beale i et innlegg hos The Coaches Voice.

– Jeg så alle aldersgruppene den dagen, fra U10 til U16. Trent utmerket seg mer enn resten. Det var noe annerledes. Når du ser på akademilagene nå så kan du se en el kloninger – men han var ikke slik. Han så ut til å lese spillet annerledes enn guttene han spilte med.

Beale ledet U23-laget i 55 kamper fra 2014 til 2016. Alexander-Arnold fikk sin U23-debut under ham.

– Det var interessant å jobbe med ham. Jeg så gjennom noen gamle videoer nå nylig, og du kunne se at han hadde mye jobb foran seg da han var 15. Men han var lærevillig, og hver eneste dag ble han bedre. Det var ikke som at du sa: «wow, dette er et talent nå». Det var: «wow, hva kan han bli?»

Ble med Gerrard til Skottland

Beale returnerte til Liverpool i juli 2017, etter et halvt år i Sao Paulo som Rogerio Ceni sin assistent. Da han kom tilbake, var klubblegenden Steven Gerrard ansvarlig for U18-laget i Liverpool.

– Han var Liverpools U18-trener, og jeg var den tidligere U23-manageren som hadde vært borte for å være trener i Brasil i sju måneder og hadde akkurat kommet tilbake. Jeg så ikke noen av deres kamper eller var på treningene, av respekt. Jeg ønsket ikke at han skulle føle det var ubehagelig, skriver 38-åringen.

NY SJEF:
NY SJEF:  Steven Gerrard tok med seg Michael Beale til Skottland.

– Vi hadde et vennskapelig forhold, men det var begrenset til å hilse på hverandre, eller dele meninger om spillere på akademiet. Så ringte han meg en morgen, og jeg kjente ikke en gang til nummeret. Han spurte om jeg ville komme opp for å ta en kaffe, for han ønsket å snakke med meg om noen ting.

– Jeg hadde allerede hørt et rykte om at han skulle til Rangers, og noen i klubben hadde dagen før sagt at han ville spørre meg om å bli med. Jeg bare lo av det, men nå skjedde det.

Rangers ligger på 2. plass i skotsk Premier League. De er tre poeng bak Brendan Rodgers og Celtic.

– Klopp er unik

Beale er veldig stor fan av Liverpools manager Jürgen Klopp.

– Personligheten til Klopp er unik, og jeg tror ikke noen andre kan kopiere ham. Han tar ikke seg selv for alvorlig, men samtidig har han en annen side, så spillerne er fortsatt på tå hev.

TIDLIGERE U23-SJEF:
TIDLIGERE U23-SJEF:  Michael Beale er tidligere U23-manager. Nå er han førstelagstrener i Skottland.

– Du blir utslitt av å jobbe med Jürgen på grunn av energien han krever av deg, og måten lagene spiller på, men samtidig tar han deg til et nivå du selv ikke visste var mulig. Det er en fin ting for en spiller å oppleve.

Beale ønsket at lagene hans skulle spille på samme måte som seniorlaget.

– Vi hadde en ettermiddag med Jürgen den første dagen, og snakket sammen om noen av akademispillerne mens vi så på økten. Da vi ikke så hverandre på en stund spurte jeg Pepijn Lijnders om hva han ønsket, og hva han gjør med førstelaget.

– Jeg sluttet aldri å spørre spørsmål, for jeg ønsket ikke å gjøre noe annerledes. Hver gang han så mitt u23-lag ønsket jeg å sørge for at vi spilte likt som ham. Jeg ønsket å vise han hvordan spillerne kunne passe inn i laget hans.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]