– Dersom vi snubler igjen kan det være over

Pep Guardiola tror ikke City har råd til flere feilskjær.

28. jan 2019 kl 18.47 Arild Skjæveland

Manchester City har startet 2019 fantastisk. Etter 2-1 seieren over Liverpool 3. januar har de slått Rotherham 7-0, Burton 9-0 og 1-0, Wolverhampton 3-0, Huddersfield 3-0 og Burnley 5-0.

Seks seire, 28 scorede mål og ingen baklengs.

Avstanden opp til Jürgen Klopps lag er fortsatt på fire poeng – og Pep Guardiola tror ikke laget hans har råd til flere feilskjær dersom de skal forsvare ligatittelen.

– I begge situasjoner, enten vi spiller før dem eller etter dem, så vinner vi kamper. Dersom vi ikke gjør det, er det nesten over, sa Pep Guardiola på dagens pressekonferanse.

Møter Rafael Benítez

Manchester City kan legge press på Liverpool når de møter Newcastle på tirsdag, ett døgn før Liverpool spiller mot Leicester. Også til helgen er det City som spiller først.

Liverpool vil håpe på en tjeneste fra Rafael Benítez og Newcastle tirsdag kveld – men de lyseblå fra Manchester er store favoritter før kampen på St. James’ Park.

– Alle lag som vil vinne ligaen må kjenne på presset, og må kunne håndtere det. Med 15 kamper igjen og mange poeng å spille for, sier Guardiola.

– Vi må se for oss hva Newcastle ønsker å gjøre, og fokusere på det. Det er det eneste vi kan gjøre. I de to foregående sesongene mot Newcastle har det alltid vært tøft. Jeg ser for meg at det vil bli det det samme i morgen.

Kampen mellom Newcastle og Manchester City sendes på TV 2 Sport Premium kl. 21.00 tirsdag kveld. Liverpool spiller hjemme mot Leicester City onsdag kl. 21.00 – den går også direkte på norsk TV.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]