– Nesten like bra angrepsspillere, men den beste forsvareren

Jamie Carragher påpeker at gullkampen ikke dreier seg om hvem som spiller finest fotball.

12. feb 2019 kl 13.40 Marius Rabben

For det er vanskelig å ta Manchester City på det estetiske når mannskapet til Pep Guardiola har funnet frem danseskoene. Det fikk Chelsea virkelig smake på i helga, da londonerne så hele seks baller i eget nett.

– Det som Manchester City holder på med – blåse lag av banen, score tidlig, spille på måten de gjør – kan man argumentere for at er den beste fotballen å se på, sier Jamie Carragher, ifølge football365.com.

– Det er noe du ønsker å se på. Man blir mer begeistret av å se City enn noen andre lag i Premier League, det forstår jeg. Men å vinne Premier League handler om hvem som plukker flest poeng, og det er forskjellige måter å ta poeng på.

Liverpools fordel er det defensive

Det har ikke alltid sprudlet ordentlig av Liverpool denne sesongen, spesielt sammenliknet med den regjerende mesteren, men likefullt godt angrepsspill og ofte enda mer imponerende forsvarsspill har sørget for en rekordsterk sesong så langt på Anfield.

Med én kamp til gode på de lyseblå har Jürgen Klopps lag like mange poeng (65) som de foreløpige serielederne fra Manchester. De røde står med 59 scoringer, kun slått av Citys 74, og har med 15 baklengsmål (City har 20) klart færrest innslupne i Premier League.

– Liverpool spiller fortsatt fantastisk fotball. Kanskje ikke like iøynefallende og forrykende og målrikt som Manchester City, men Liverpool har stolt mye på hva de har gjort i forsvaret denne sesongen, fortsetter Carragher.

I tremålsseieren over Bournemouth nevner Carragher spesielt Gini Wijnaldum som var tilbake på laget – og hans landsmann.

– De to nederlenderne var enestående i helga, med Wijnaldum tilbake og definitivt det van Dijk har gjort der bak. Han er ligaens beste forsvarsspiller, slår Carra fast.

– Vi snakker om angrepsspillerne City har i motsatt ende, noe jeg vil si at Liverpool nesten matcher dem på, men når det gjelder van Dijk, har Liverpool den beste forsvareren. Så Liverpool kan faktisk vinne ligaen på denne måten.

– Det dreier seg ikke så mye om hvor bra man spiller, det handler om å ta tre poeng. Det er noe Liverpool som oftest har klart denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]