Sadio er i rute til å sette ny personlig scoringsrekord

Senegaleseren har scoret i fire hjemmekamper på rad i ligaen

27. feb 2019 kl 11.16 Arild Skjæveland

I sin første sesong på Anfield scoret Sadio Mané 13 ligamål. Forrige sesong ble det 10. I sine to sesonger for Southampton før overgangen til Liverpool scoret han 10 og 11.

Med 11 ligakamper igjen står senegaleseren nå med 12 mål, og har alle tiders mulighet til å få sin beste sesong hittil når det kommer til scoringer.

Mané har scoret i fire av sine fire siste hjemmekamper i Premier League. Dersom han scorer i kveld, vil han bli den 8. Liverpool-spilleren som gjør det siden førstedivisjon ble til Premier League i 1992, ifølge statistiker Ged Rea for Liverpoolfc.com. Den siste spilleren som scoret i fem eller flere ligakamper på Anfield på rad, er Mohamed Salah.

Med 12 ligamål er han nummer fem på toppscorerlista i Premier League denne sesongen. Mohamed Salah og Sergio Agüero topper med 17, foran Harry Kane og Pierre-Emerick Aubameyang på 15. Alle foran Mané på listen tar straffespark for klubbene sine. Også Eden Hazard og Raheem Sterling står med 12 scoringer.

Vil ikke høre snakk om press

26-åringen har gjort et intervju med kampprogrammet til kveldens kamp.

– Folk snakker om press, men helt ærlig - i garderoben er det ikke noe press. Vi er veldig, veldig fokuserte, for vi vet hva vi kan oppnå denne sesongen, sier han ifølge Liverpool Echo.

– Vi kan gjøre noe spesielt, men selvsagt kommer vi til å ta det kamp for kamp og ikke sette press på oss selv, for det hjelper aldri. Vi har hatt mange viktige kamper, og tenker bare på den neste, sier han videre.

– Som jeg sa, vi kjenner ikke press i garderoben, bare fokus fordi vi ønsker å vinne noe. Nå må vi fokusere på neste kamp, og bare det.

– Det er mer snakk om oss når vi spiller mot Bayern eller Manchester United, men Watford er fortsatt Premier League. Vi vet hvor tøffe disse kampene kan være, så vi må være forsiktige. Vi mistet poeng mot Leicester og West Ham, så det er et godt eksempel for oss når vi møter Watford.

Kveldens kamp mot Watford sendes ikke direkte på TV, men vises i opptak på TV 2 Sport Premium 2 kl. 23.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]