Slik reagerte Milner da han fikk høre at han hadde vært offsideplassert ved Liverpools scoring mot West Ham

James Milner er blitt konfrontert med at Liverpools scoring mot The Hammers skulle vært annullert.

6. feb 2019 kl 08.45 Einar Kvande

James Milner fikk registrert sin 81. målgivende pasning i Premier League da han la innlegget som førte til Sadio Manés scoring mot West Ham. Dermed er han oppe på sjuendeplass på listen over spillere med flest målgivende pasninger i Premier League-historien, ifølge Opta.

Faktum er imidlertid at Liverpools visekaptein var offsideplassert da han mottok ballen fra Adam Lallana, så scoringen skulle aldri ha vært godkjent.

– Jeg tenkte jeg kunne ha vært offside, men du må spille til det blåses i fløyta, er Milners respons på dette.

– Jeg tror Mo fikk en sjanse litt senere i kampen hvor han ble feilaktig avblåst for offside, så det jevner seg ut. Det vil også hende denne sesongen at mål mot oss blir godkjent som skulle vært annullert for offside. Noen ganger er du heldig, andre ganger er du uheldig, er midtbanespillerens filosofiske betraktning til Liverpool Echo.

Må heve seg igjen

Milner var imidlertid ikke fornøyd med spillet som Liverpool leverte på London Stadium.

–Det viktigste er prestasjonen, og vi vet den ikke var topp. Forhåpentligvis klarer vi å spille bedre i neste kamp, og lære av våre feil. Scoringen deres kom etter at vi var sløve på et frispark. Vi ga dem antagelig for mange frispark også. Vi hadde våre sjanser, som vi kunne ha tatt bedre vare på. Det er masse vi må jobbe med, konkluderer han.

– Nå får vi forhåpentligvis noen spillere tilbake fra skader, noe som vil bety mye. Nivået vårt har antagelig blitt senket de siste par kampene, så vi må heve oss og spille med mer energi igjen.

Fornøyd med tabellsituasjonen

Tittelkampen i Premier League er i ferd med å tilspisses, og nettopp Milner vet hva som kreves i en slik innspurt. Liverpools nummer sju vant Premier League-trofeet to ganger i løpet av sine fem år i Manchester City.

– Om jeg er bekymret når vi topper ligaen i februar? Nei, jeg er glad, uttaler 33-åringen.

– Vi ligger alene på topp av ligaen i februar. Det er lenge igjen. Mange kamper skal spilles. Tøffe kamper. Vi må bare stå på videre.

– Dersom noen hadde fortalt meg at vi ville lede ligaen med tre poeng på dette stadiet av sesongen, ville du ha tatt det, konkluderer han.

– Det var folk som før sesongen startet uttalte at Manchester City er det beste laget i Premier League-historien, så det er bra av oss å ligge foran dem.

– Vi må bare konsentrere oss om våre egne kamper. Det er mer press å kjempe mot nedrykk. Du bør egentlig bare nyte at du ligger på toppen av tabellen.

Du bør egentlig bare nyte at du ligger på toppen av tabellen.James Milner

Milner skjønner imidlertid at Liverpools lange ventetid på et nytt ligamesterskap kan føre til nervøsitet på tribunene.

– Det har vært mye snakk utenfor garderoben, men spillerne er ganske gode til å fokusere på det vi selv kan kontrollere. Det vil alltid være snakk rundt Liverpool utenfor garderoben. Det så jeg da jeg kom hit som City-spiller. Men vi må bare stå på videre, fokusere på fotballen, og prøve å nyte det som skjer. Over en tredjedel av sesongen gjenstår. Det er mye.

– Jeg har vært heldig som har vunnet titler, men jeg har også vært med på å rykke ned. Jeg har erfart alt dette, og slike situasjoner som vi befinner oss i nå, er det bare å nyte.

– Det vil ikke forundre meg om ligalederen vil skiftes minst et par ganger før sesongen er over. Vi må bare feie for egen dør. De siste par kampene har vi ikke spilt bra, men vi har likevel plukket poeng. Det er det positive. Vi taper ikke kamper. Det er mye vi kan bli bedre på, noe som også er hyggelig å vite.

Ikke ideelle forberedelser

Milner ser med andre ord ingen grunn til å slå hodet mot steinen etter 1-1 på London Stadium.

– Jeg ser på det som ett poeng vunnet, slår han fast.

Poengdeling var trolig rettferdig.James Milner

– London Stadium er ikke et enkelt stadion å komme til. Vi spilte ikke opp mot vårt beste. Du vet du vil få slike perioder i løpet av en sesong. Du vil få dårlige perioder.

– Forberedelsene våre til de siste par kampene har ikke vært ideelle, da vi har hatt noen småskader. Manageren har blitt tvunget til å endre på laget, av og til på selve kampdagen. Det er ikke ideelt.

– Som tropp har vi håndtert det bra. Adam Lallana har kommet inn, og virker å være i form. Han er en kvalitetsspiller, og det er bra at han får spilletid. Forhåpentligvis får vi et par spillere tilbake fra skader nå, slik at vi kan stå på videre.

– Når du leder ligaen og spiller for Liverpool ønsker du å ta alle tre poengene, men noen ganger må du svelge den bitre pillen og komme deg videre. Forhåpentligvis ser vi på dette som et verdifullt poeng når sesongen er over. Jeg tror ikke West Hams statistikk mot topplagene er så ille, og de var helt klart klare for kamp. Det var ting vi kunne ha gjort bedre. Vi hadde våre sjanser, de hadde sine sjanser. Poengdeling var trolig rettferdig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]