Topper fair-play tabellen

Liverpool spiller renest i Premier League, mens Manchester United er blant verstingene.

17. feb 2019 kl 10.55 Odd Sindre Tonning

Det er ikke bare gjennom den tradisjonelle Premier League tabellen Liverpool er med og kjemper i toppen denne sesongen. I FA sin oversikt over lagene med færrest gule- og røde kort har Liverpool skaffet seg en luke ned til det nest ‘snilleste’ laget. I den andre enden av tabellen befinner både Manchester United og Everton seg.

Tabellen blir regnet ut gjennom et poengsystem, der hvert gule kort gir lagene fire poeng, utvisning for to gule eller etter å ha nektet et lag en åpenbar scoringsmulighet gir ti poeng, mens direkte rødt kort for øvrig gir tolv poeng.

To røde kort

De røde fra Merseyside har bare fått 23 gule kort denne sesongen, og er det eneste laget i ligaen som i gjennomsnittet får mindre enn ett gult kort per kamp. De er også ett av fem lag som ikke har fått direkte rødt denne sesongen, sammen med Chelsea, Tottenham, Arsenal og Fulham.

Liverpool har fått to spillere utvist denne sesongen, i James Milner og Jordan Henderson, da de fikk to gule kort mot henholdsvis Leicester 30. januar og Watford 24. november. Londonlagene Arsenal og Chelsea er de eneste som ikke har fått ett eneste rødt kort denne sesongen, mens sju lag har fått en utvisning.

På FA sin fair-play tabell er det altså Liverpool som kommer best ut så langt i år, med 112 samlede poeng. Nærmest følger Chelsea på 132 og Manchester City på 144. Begge disse lagene har fått 33 gule kort, ti mer enn Liverpool.

Mot sin reneste sesong

Dersom Liverpool fortsetter slik de har begynt denne sesongen går de mot sin beste Premier League sesong fair-play sett, med i underkant av 34 gule kort. I 1994/95 sesongen fikk de 35 gule og ett direkte rødt kort.

Liverpool er heller ikke ukjent med å være med i toppen av denne snille-lista, da de har endt opp som det beste laget i de to foregående sesongene, begge ganger i tett duell med Swansea. I fjor fikk de 44 gule kort og ett rødt, mens de året før fikk hele 54 gule og ingen røde. De ligger med andre ord an til å forbedre seg med ti gule kort for andre sesong på rad dersom snittet så langt i år holder frem.

I den andre enden av denne tabellen er det Southampton som er verstingen, med 53 gule og tre røde kort. Manchester United følger tett på med sine 51 gule og tre røde kort, som gir dem 238 poeng. Evertons fire røde kort gjør at også de er langt nede, som det fjerde verste laget.

Kilder: FA og Transfermarkt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]