– Vi har trent hardt og gjort de rette tingene

Jürgen Klopp forklarer fordelene med treningssamlingen midt i sesongen.

15. feb 2019 kl 09.05 Arve Vassbotten

Denne uken har Liverpool vært på treningsleir på Marbella, som er den sjuende gangen under Klopp at laget har reist bort på slike turer underveis i sesongen.

I et intervju med Liverpoolfc.com forklarer Klopp grunnen til at laget også denne gangen reiste bort når de fikk en pause i terminlisten.

– Vi kunne trene hardt. Vi kan gjøre de rette tingene. I fotball er det veldig ofte kombinert med intensitet, for man kan ikke alltid bare gjøre den taktiske treningen. Man må skape en miks, og skape situasjoner slik de er i kamper.

Underveis i sesongen har spillerne sjelden tid til å trene spesielt hardt, det meste handler om restitusjon og det taktiske. Derfor har treningsleiren vært en kjærkommen avveksling.

– Slik vi ser det er dette vår lille forberedelse på resten av sesongen. Det handlet ikke bare om Bayern, selv om det selvsagt handlet om Bayern også.

Kontrollerer alt

– Etter det spiller vi mot Manchester United, som er et annet sterkt lag, og så kommer kamp etter kamp. Det er grunnen til at vi er her.

Klopp ser på samlingen som spesielt nyttig fordi alle kommer nærmere hverandre.

– Fra det øyeblikket man går ombord i flyet, er det et annet fokus. Vi er ofte sammen, og folk vil kanskje si:«så, hvorfor dra til et sted der dere alltid er sammen?» Men guttene gjør ulike ting sammen ellers, trenerne og jeg trenger ikke tenke på hvordan de tilbringer tiden mellom treningene.

– Her kontrollerer vi alt, som er bra. Guttene liker det også, vi gjør det ikke i tre uker, men i fire dager. Jeg liker det veldig godt, sier Klopp.

– Vi trener hardere her og får litt mer hvile, slik at vi kommer tilbake med så friske bein vi kan, uttalte Sadio Mané om treningsleiren tidligere denne uka.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]