– Vi trenger alle spillerne vi har

Adam Lallana håper en bredere stall skal hjelpe Liverpool med å kjempe i flere turneringer denne sesongen.

21. feb 2019 kl 21.39 Odd Sindre Tonning

Når Liverpool besøker Manchester United på Old Trafford er dette med en kamp i Champions League i bena. Det er med andre ord samme utgangspunkt som det tilsvarende oppgjøret i fjor, da de nettopp hadde spilt en målløs kamp mot Porto. Da vant Manchester United 2-1.

Avgjørende med brei tropp

I fjor vant Liverpool bare tre av 12 kamper i Premier League like etter Champions League-kamper, men i år har de en mye bedre statistikk på slike oppgjør. Så langt denne sesongen har de vunnet fem av seks. Adam Lallana mener bredden i troppen er avgjørende for dette.

– Alt avhenger av om du har troppen til å håndtere det. Da vi kom til finalen i fjor husker jeg at vi dro til Chelsea etter semifinalen i Roma, og guttene på laget var utslitte både fysisk og psykisk. Det er grunnen til at vi trenger alle spillerne vi har her, sier Lallana til Liverpool Echo.

Liverpool har imponert i Premier League denne sesongen, og har like mange poeng som Manchester City med en kamp mindre spilt. Og etter 0-0 hjemme mot Bayern München i den første åttendelsfinalekampen er de også for fullt med i årets Champions League.

– Dette er en av grunnene til at jeg kom til Liverpool, for å konkurrere om Premier League og Champions League-troféet.

Vi dro til Chelsea etter semifinalen i Roma, og guttene på laget var utslitte både fysisk og psykisk.Adam Lallana

– Kampene er fullstendig ulike

Mye skal likevel fortsatt gjøres for at Liverpool skal løfte ett eller begge troféer når sesongen er over. Det å spille hjemme i Champions League-kampene mot Bayern München tror Lallana også kan bli en ekstra utfordring.

– Det er et slags katt-og-mus element rundt det, samtidig som der kanskje ligger noe mentalt rundt det å spille hjemme først, for så å reise bort, fordi det kan være avgjørende.

Og selv om noen kanskje mener at hjemmebanefordelen ikke er så stor lenger, så kan tidligere kamper i denne Champions League-sesongen tyde på det motsatte. Liverpool har fremdeles til gode å vinne borte i Europa i år, etter tap mot PSG, Napoli og Røde Stjerne. Særlig sistnevnte kom som en stor overraskelse.

– Det er utrolig hvordan du kan spille mot den samme motstanderen hjemme og borte, og kampene er fullstendig ulike. Vi slo for eksempel Røde Stjerne komfortabelt hjemme i fjor, men så dro vi til Beograd og ble slått der. Det viser bare hvor vanskelig det kan være å spille borte i Champions League.

Lallana håper likevel at Liverpool kan finne tilbake til formen de viste i turneringen forrige sesong, og avansere til kvartfinalen på bekostning av den tyske giganten.

– Vi hadde noen fantastiske resultat borte i Champions Leagues utslagsrunder i fjor, så det er viktig at vi bare tar det en kamp om gangen, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]