Viser seg frem i Tyskland

Marko Grujic har, til tross for skadeproblemer, blomstret i tyske Hertha Berlin denne sesongen. Nå ser han frem mot å kjempe om en startplass på Anfield.

21. feb 2019 kl 23.56 Odd Sindre Tonning

22-åringen har fått 12 kamper for laget som ligger på niende plass i tyske Bundesliga denne sesongen. Hertha Berlin har tapt seks ligakamper i årets sesong, men bare under ett av disse tapene har Grujic vært på banen. Han høster også lovord fra trenerne i klubben.

Tror på spilletid i Liverpool

– Selvfølgelig er det fint å høre folk skryte, særlig fra alle folkene i Hertha, ettersom de er med deg hver dag, og de viser at de setter pris på deg både som spiller og som person, sier Grujic i et intervju med ESPN

Og med den formen han har vist så langt denne sesongen har han håp om å kunne kjempe om en plass i Liverpool når han kommer tilbake fra oppholdet i Tyskland.

– Dersom jeg fortsetter å prestere som jeg gjør nå er det flere sjanser for å komme tilbake til Liverpool for en ny sesong. Jeg returnerer med mer erfaring og bedre egenskaper. Selvfølgelig var målet mitt å være en fast spiller i klubben og jeg tenker fortsatt at jeg kan bli det.

Selvfølgelig er målet mitt å være en fast spiller i klubben, og jeg tenker fortsatt at jeg kan bli det.Marko Grujic

Utelukker ikke en retur

Siden han kom til Liverpool fra Røde Stjerne i 2016 har serberen fått 14 kamper for førstelaget, hvorav åtte har vært i Premier League. Forrige sesong tilbrakte han et halvt år på utlån til Cardiff, mens han denne sesongen spiller i Bundesligaen. Han utelukker ikke en retur til Hertha dersom han ikke får plass hos Liverpool neste sesong.

– Dersom Liverpool synes det er best for meg å gå på lån ennå en sesong, så vil jeg like å komme tilbake til Berlin. Jeg kjenner allerede spillerne og de ansatte, og jeg trenger ikke ekstra tid til å tilpasse meg ligaen eller omgivelsene. Det kommer an på, det er for tidlig å si hva neste sesong vil bringe for meg nå. Det avhenger av hva klubbene kommer frem til i slutten av sesongen.

– Kanskje jeg hadde forventet å spille litt mer, men så langt er jeg fornøyd med hvordan jeg har forbedret meg siden jeg kom til Liverpool, sier serberen.

– Premier League har mer kvalitet

Grujic er ikke den eneste unggutten som har kommet til Bundesligaen for å få mer spilletid enn han gjorde i England. Spillere som Jadon Sancho og Serge Gnabry er også eksempel på spillere som har tatt samme type overgang, og blomstret i en ny liga.

– Jeg har sett andre spillere fra England, Jadon Sancho for eksempel, som har komt til Tyskland. Jeg tror likhetene er store sammenlignet med Premier League, men Premier League har litt mer kvalitet, og klubbene bruker litt mer penger på spillerne sine. Men Bundesligaen er perfekt for unge spillere, for å få erfaring og spilletid

I fjor spilte Grujic for Cardiff da Liverpool møtte Real Madrid i finalen av Champions League, og i år kan Liverpool ta sitt første ligagull på 29 år mens han er på utlån hos Hertha Berlin. Men å gå glipp av disse historiske øyeblikkene plager ikke ungutten alt for mye.

– Jeg ville elsket å være en del av et historisk lag, men lånet mitt i Hertha vil ha flere fordeler. For meg, på dette stadiet i min karriere, betyr det at jeg får spille mer. Det ville ikke være nok å sitte på benken eller tribunen. Vi får se fra neste sesong av, kanskje kan jeg hoppe inn på laget da.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]