Alex Oxlade-Chamberlain gjør comeback fredag

Etter nesten et år ute med skade vil Ox spille en omgang for Liverpool U23.

7. mar 2019 kl 18.30 Torbjørn Flatin

Jürgen Klopp bekrefter at Alex Oxlade-Chamberlain vil bli involvert når Liverpool U23 fredag ettermiddag spiller hjemmekamp mot Derby. Manageren sier at det ikke vil være aktuelt å la spilleren bli involvert med førstelaget før tidligst etter landslagsoppholdet.

Viktig skritt

- Planen er å gi ham noe kamptid, trolig vil det være snakk om 45 minutter, sier Klopp til klubbens hjemmeside angående comebacket til Oxlade-Chamberlain.

- Alt vi har sett på trening har vært virkelig bra. Jeg synes det er veldig spennende, men vi vet alle at det er stor forskjell på hver treningsøkt som du har og det å spille en skikkelig kamp.

- Vi har absolutt ingen forventninger til det han gjør under kampen annet enn at han skal komme greit igjennom, og kan huke av en rubrikk til. Siden blir det å komme tilbake til mer trening. Vi tenker ikke at "nå er han spilleklar om fem dager" eller noe slikt, dette er bare et veldig, veldig viktig første skritt.

- Ox er allerede tilbake i full trening, men nå må vi sørge for å forberede ham for resten av denne sesongen og resten av hans karriere.

Med førstelaget i april?

- Han behøver kamper, og så må vi se hvordan han reagerer og føler seg. Vi har ingen planer om å involvere ham før landslagsoppholdet, men etter denne kampen, kanskje en kamp til og litt mer trening under oppholdet, så får vi se, fortsetter manageren med antydning om at Ox kan nærme seg en førstelagstropp etter det internasjonale oppholdet i slutten av denne måneden.

Alex Oxlade-Chamberlain pådro seg sin alvorlige kneskade i semifinalen i Champions League mot Roma i april i fjor.

Nathaniel Phillips ventes også å spille 45 minutter for Liverpool U23 mot Derby, etter at han måtte gjennomgå en ankeloperasjon i november. Klopp understreker også at Rhian Brewster kommer stadig nærmere et comeback og at Joe Gomez ikke er langt unna å bli kampklar igjen.

Liverpool U23 v Derby U23 spilles fredag kl 15.00 og vises direkte på LFCTV og LFCTV GO.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]