Bearne matchvinner i miniderbyet

Liverpool U18 med sterk borteseier på Finch Farm.

30. mar 2019 kl 14.56 Einar Kvande

Liverpool U18 kan skryte over å ha vunnet begge kampene mot Everton denne sesongen, etter at de røde i dag vant miniderbyet på Finch Farm 1-0.

Jack Bearne scoret kampens eneste mål etter en halvtimes spill. Resultatet betyr at Barry Lewtas sine disipler fortsetter jakten på ligaleder Derby i toppen av U18 Premier League North.

Everton hadde flere gode sjanser i kampens startfase, men etterhvert begynte gjestene å kontrollere kampen, melder Liverpoolfc.com. Elijah Dixon-Bonner testet Everton-keeper Harry Tyrer med et hardt langskudd fem minutter før scoringen kom.

Trekket som førte til scoringen startet med en perfekt pasning fra Leighton Clarkson til Yasser Larouci. Sistnevnte tok seg inn i straffefeltet på venstresiden, og la ballen tilbake. Bearne kom på løp og bredsidet ballen i mål.

Begge lag hadde brukbare muligheter i sluttminuttene av første omgang. Simms var nære to ganger for Everton, før Bobby Duncan måtte se en avslutning fra kloss hold bli reddet av Tyrer.

Frisk start på andre omgang

Liverpool åpnet andre omgang friskt. Jake Cain tvang Tyrer til en ny redning, og Fidel O'Rourke skjønt like utenfor.

Men Liverpool-keeper Daniel Atherton måtte også i aksjon, da han leverte en praktredning på en avslutning fra Simms etter en times spill.

Everton kastet mange spillere fremover i søken etter et utligningsmål i sluttminuttene, men Liverpool holdt ut og legger dermed press på Derby i toppen av tabellen.