Lagkapteinen ønsker å overføre verdifulle kunnskaper til de yngre spillerne

Bruker tidligere skuffelser som ekstra motivasjon.

21. mar 2019 kl 08.47 Einar Kvande

Jordan Henderson har sett trofeer glippe i siste øyeblikk litt for mange ganger. Tapet for Real Madrid i Champions League-finalen forrige sesong er fortsatt et åpent sår. Det samme er Europa League-tapet for Sevilla i Europa League, ligamesterskapet som glapp under Brendan Rodgers, og finaletapet for Manchester City i ligacupen.

– Slike øyeblikk blir du aldri kvitt. De vil alltid være i tankene dine, innrømmer Henderson til Sky Sports.

Håper å ta neste steg

– Dette er noe jeg definitivt bruker som ekstra motivasjon. Jeg har fått smake på hvordan det er å spille i finaler, men jeg har ikke vunnet noen av de riktig store trofeeene, og det er egentlig neste steg for meg, legger Liverpool-kapteinen til.

– Jeg ser egentlig ikke på dette som noe jeg selv har nytte av, men heller noe hele laget har nytte av. Dersom du har spillere som har vært i tilsvarende situasjoner tidligere, og har rutine fra store kamper, semifinaler og finaler, store turneringer, da er det bra for laget. Spesielt om du klarer å hjelpe de yngre spillerne til å håndtere store anledninger, og overføre litt kunnskaper om hva de kan forvente seg.

– Jo flere spillere vi har hatt som har spilt finaler, jo bedre er det egentlig, avslutter Henderson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]