City økte presset på Klopps mannskap takket være meget omdiskutert scoring

Slo Watford på Etihad kvelden før Liverpool er vertskap for Burnley.

9. mar 2019 kl 20.21 Einar Kvande

Manchester City stanget mot en resolutt og defensiv Watford-mur gjennom hele første omgang på Etihad i kveld, og dermed var kampen målløs til pause.

Det som vil bli den store snakkisen etter kampen er Citys kontroversielle åpningsmål, som kom i andre omgangs første minutt. Sergio Aguero brystet ballen i retning en klart offside-plassert Raheem Sterling, og linjemannen hevet korrekt flagget. Like før ballen nådde frem til Sterling kom imidlertid Watford-forsvarer Daryl Janmaat skliende og sparket ballen i leggen på Sterling, slik at den spratt i en bue og inn i mål.

Dommer Paul Tierney konfererte lenge med sin linjemann, med konkluderte tilsynelatende med at det hadde oppstått en ny situasjon i og med Janmaats spark på ballen, og godkjente dermed scoringen til store protester fra Watford-spillerne. Ekspertene synes i etterkant å enes om at dommeren gjorde en feil, da Sterling forsøkte å sparke ballen før Janmaat traff den, og scoringen burde derfor ikke blitt godkjent.

Hat-trick

Tidligere Liverpool-spiller Sterling fikk blod på tann etter å ha fått hull på byllen, og scoret to nye mål etter 50 og 59 minutter, og gjorde dermed ekte hat-trick på bare 13 minutter.

Watford-innbytter Gerard Deulofeu reduserte til 3-1 etter 66 minutter. Da hadde han bare vært 17 sekunder på banen.

Manchester Citys seier i kveld betyr at de leder Premier League med fire poeng før Liverpools hjemmekamp mot Burnley i morgen.