– Drømmen min er å vinne troféer med Liverpool

Virgil van Dijk om troféer, Premier League og managere Jürgen Klopp.

24. mar 2019 kl 16.07 Arild Skjæveland

Virgil van Dijk er i ferd med å gjøre en fantastisk sesong. Han er den store favoritten til å bli kåret til årets spiller, og Liverpool henger med både i Premier League og Champions League.

– Jeg ønsker å oppnå alt som er mulig i fotball, og ikke ha noe anger når jeg legger opp. Drømmen min er åpenbart å vinne troféer med Liverpool, for Liverpool fortjener troféer, sier nederlenderen i et intervju med The Premier League Show.

– Klubben, supporterne og spillerne vi har - vi fortjener det. Men du må så klart gjøre jobben på banen.

– Vi er nære. Nå er vi med i tittelkampen, og kommer til å kjempe helt til slutt, sier han.

EVENTYRLIG SESONG:
EVENTYRLIG SESONG:  Virgil van Dijk har hatt en fantastisk sesong for Liverpool og Nederland.

Vil ikke velge det ene eller andre

Før kampen mot Bayern München var det mye snakk om Liverpool burde velge mellom å satse på ligaen og Champions League. Nå er det snakket lagt bort - men Virgil klarer ikke å velge hvilket trofé han helst ønsker å vinne.

– Om jeg heller vil vinne Premier League enn Champions League? Jeg kan ikke velge - men Premier League ville vært spesielt, sier han.

– I år sier det mye om kvalitetene i laget vårt dersom vi klarer det, for tittelkampen er så jevn. Om det ikke skulle gå kan vi holde hodet hevet og prøve igjen, men det er ikke noe vi fokuserer på nå.

Manchester City ligger to poeng bak LFC, med en kamp til gode.

– Det uheldige for oss er at City har vært fantastiske hele sesongen. Vi har også gjort det fantastisk i ligaen. Det er fint å se for folk som elsker fotball. Jeg har en følelse av at det vil vare helt inn. Vi vil gi alt vi kan, og det vil de også gjøre, sier han.

Forholdet til sjefen

Det går knapt en pressekonferanse uten at Jürgen Klopp blir bedt om å skryte av sin forsvarssjef. Det er lite tvil om at begeistringen går begge veier.

– Han er hard med meg, men har også gitt meg selvtillit når jeg har trengt det. Han vet at det definitivt fortsatt er ting jeg kan forbedre meg på. Han vil ikke vise noen annen side - han er som han er. Han er akkurat slik du er som spiller. Når ting går bra kan du være glad, men når ting går dårlig kan du være veldig sint.

– Han er veldig lidenskapelig. Han vil alltid fortelle deg sannheten. Han går ikke rundt grøten. Det er noe jeg liker veldig godt, og det gjør også mesteparten av spillerne. Vi har mange møter gjennom en sesong der han åpenbart er misfornøyd med ting. Det er et bra tegn. Selv om vi bare har tapt én Premier League-kamp hele sesongen, har det vært øyeblikk hvor vi kunne gjort det mye bedre.

27-åringen forklarer sin egen rolle på banen.

– Posisjonen min er midtstopper, og du må kunne roe ned spillet av og til, eller sette høyere tempo. Måten vi spiller på kan gjøre det litt kaotisk med kontringene, og når vi vinner ballen tilbake og angriper, og angriper igjen. Noen ganger trenger du noen som kan roe ting litt ned. Det er så klart press, men uten press er det ikke noe å spille for. Jeg nyter hvert øyeblikk.

Nederland spiller i kveld en viktig EM-kvalifiseringskamp, når Tyskland kommer til Amsterdam. Kampen spilles kl. 20.45, og sendes på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo.

GODT FORHOLD:
GODT FORHOLD:  Jürgen Klopp og Virgil van Dijk snakker varmt om hverandre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]