Første kamp på 45 uker

Alex Oxlade-Chamberlain er i startelleveren til Liverpool U23 i ettermiddag.

8. mar 2019 kl 14.34 Marius Rabben

Det etterlengtede comebacket til den populære 25-åringen finner sted i Derby, der U23-lagene møtes til seriekamp i Premier League 2.

I dag er det 318 dager siden Ox ble båret av Anfield-gresset i Champions League-semifinalen mot Roma med en skade i høyre kne, og etter en vellykket operasjon har den påfølgende tida handlet om rehabilitering og opptrening.

Nå er han endelig tilbake og skal få sine første minutter i spill denne sesongen.

– Et veldig, veldig viktig steg

PÅ PLASS:
PÅ PLASS:  Her har Ox ankommet Derbys treningsbane, hvor kampen skal spilles.

Jürgen Klopp har sagt at det ikke er noen forventinger til hvordan Ox vil spille i dag, annet enn at målet er å komme seg helskinnet igjennom. Trolig får han spille rundt én omgang.

– Det handler om å huke av den boksen, komme tilbake og bli med på trening igjen, fortalte manageren tidligere i uka.

– Dette dreier seg ikke om å gjøre ham klar for det som skjer om fem dager eller noe; dette er bare et første – og veldig, veldig viktig – steg. Ox er tilbake, men nå må vi sørge for at vi virkelig forbereder ham til resten av karrieren sin og resten av denne sesongen.

Phillips også tilbake

I tillegg til Ox gjør forsvarsspilleren Nathaniel Phillips også sitt comeback mot Derby County i dag.

Stopperen, som var med på førstelagets oppkjøring foran sesongen, har ikke spilt siden november grunnet et ankel- og akillesproblem, men var i likhet med Ox blant annet med på treningsleir tidligere i vår, og nå starter han for U23-laget igjen.

De røde ungguttene ligger på 5. plass med 25 poeng etter 18 runder i Premier League 2, mens Derby innehar 3.-plassen med 29 poeng. Everton troner øverst med 37 poeng, foran Brighton med 33.

Dagens bortekamp har avspark kl. 15 og vises direkte for abonnementer på LFCTV GO.

Liverpools lag mot Derby: Kelleher, Hoever, Phillips, Johnston, Juanma, Lewis, Randall, Oxlade-Chamberlain, Camacho, Woodburn, Jones. Benk: Atherton, Whelan, Christie-Davies, McAuley, Masterson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]